RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dames Schaerweijde verliezen titelstrijd Overgangsklasse, Fletiomare ontloopt directe degradatie

PROVINCIE UTRECHT - In de Overgangsklasse B viel zondag de beslissing in de titelstrijd. Koploper Leonidas won met 4-2 van Wageningen, maar dankt vooral Schaerweijde uit Zeist, dat als achtervolger met 3-2 verloor van Gooische en hierdoor is uitgeschakeld in de titelstrijd. Voordaan uit Groenekan won eenvoudig met 5-1 van hekkensluiter Naarden.

Schaerweijde moet zich, met nog een reguliere competitiewedstrijd te gaan, richten op het spelen van play-offs om promotie naar de Promotieklasse. De Zeisterploeg staat op 41 punten, nummer 3 Gooische heeft er twee minder en Voordaan staat op 38.

Komende week neemt Schaerweijde het op tegen Rood-Wit, Voordaan treft dan Schiedam.

PROMOTIEREGELING
De nummers 2 van de Overgangsklasse (poule A & B) spelen een play-off tegen elkaar; de winnaar van deze play-off serie speelt vervolgens om promotie tegen de nummer 10 van de Promotieklasse.

OVERGANGSKLASSE A
Het is de hockeysters van Fletiomare één speelronde voor het einde gelukt om directe degradatie uit de Overgangsklasse A te ontlopen. De hockeyploeg uit De Meern nam het op tegen concurrent Alphen, de nummer 11 van de ranglijst, en had minstens een punt nodig. Het duel eindigde in 2-2, waardoor Alphen degradeert.

Fletiomare staat negende en is bij winst komende week op Helmond sowieso zeker van handhaving. Bij een ander resultaat zal er gekeken moeten worden naar het resultaat van Alliance, dat tiende staat.

DEGRADATIEREGELING
De nummer 11 en nummer 12 van de Overgangsklasse A en B degraderen rechtstreeks naar de 1e Klasse. De nummers 10 van beide Overgangsklasses spelen om handhaving een play-off tegen één van de winnaars van de play-offwedstrijden tussen de nummers 2 van de 1e Klasse (poule A t/m D).


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -