Hoogland verliest van strijdend Fortuna Wormerveer

© Arnold Schenk
HOOGLAND/DE MEERN - Hoogland heeft in de Hoofdklasse A met 2-1 verloren van Fortuna Wormerveer. Het Hooglandse doelpunt kwam op naam van Lex Hienekamp.
Een samenvatting van Fortuna Wormerveer - Hoogland
Na negen minuten viel de eerste treffer en kwam Hoogland op voorsprong, via een doelpunt van Hienekamp.
Vlak voor rust trok het door degradatiezorgen geplaagde Fortuna Wormerveer de stand weer gelijk door een treffer van Milan Klopper.
Na een uur spelen kreeg het hardwerkende Fortuna loon naar werken, toen Ferry Heijnis zijn ploeg op voorsprong bracht.
9' Lex Hienekamp [0-1]
45' Milan Klopper [1-1]
63' Ferry Heijnis [2-1]
Frank Voorwald (Hoogland): "Fijn om in aanloop richting nacompetitie weer mee te kunnen doen"

RANGLIJST

Voor Hoogland verandert er weinig op de ranglijst van de Hoofdklasse A. Het heeft als nummer 5 49 punten en kon ondanks het puntverlies geen plaats zakken op de ranglijst. Tegenstander Fortuna is wel geholpen met de driepunter in de strijd tegen degradatie. De ploeg uit Wormerveer bezet de veertiende plaats en zag concurrent Achilles 1894 ook winnen. De nummers 15 en 16 degraderen rechtstreeks naar de Eerste Klasse.
Trainer Raymond Prins (Hoogland): "Intentie van ons was om er een lekkere wedstrijd van te maken"
PLAY-OFFS
De ploeg van Raymond Prins won de tweede periode en maakt zich daarom op voor het 'toetje van het seizoen': het spelen van play-offs om promotie naar de Derde Divisie.
Volgend weekend wordt eerst de reguliere competitie afgesloten. Hekkensluiter RKHVV is dan de tegenstander.

DE MEERN

De Meern is na een teleurstellend seizoen toe aan zomerstop, maar moest, terwijl het al gedegradeerd is uit de Hoofdklasse B, aantreden tegen UDI'19. De ploeg van Hans de Wit verloor met 2-0.