Door de Lens van Ankie: Ga nooit te vroeg weg!

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - De tijd van de play-offs is weer aangebroken. In deze laatste fase van de competitie nemen de beste teams het tegen elkaar op voor de eindwinst. Dat betekent drukke tijden, want in Utrecht zijn nogal wat teams die bij hun sport op hoog niveau meedoen. Sommige zijn zelfs zo goed, dat je er bijna aan gewend raakt dat ze wel een plekje in de finale halen.
Ik denk dan aan de mannen van Kampong en UZSC: hockey en waterpolo. Twee heel verschillende sporten, maar voor mij aan elkaar verbonden. Niet alleen omdat beide teams al meerdere keren genomineerd zijn voor de sportprijs van het jaar, maar ook omdat de wedstrijdschema's voor de play-offs van beide sporten parallel aan elkaar verlopen.

UITDAGING

Het is elk jaar weer een hele uitdaging om er bij te kunnen zijn. Maar niet gaan is geen optie. Dus ook dit jaar leg ik de schema's naast elkaar en puzzel uit hoe ik de wedstrijden kan combineren. En zo ga ik vrijdag naar zwembad de Krommerijn voor de halve finale van UZSC tegen GZC Donk uit Gouda. De mannen van UZSC stonden de afgelopen vijf jaar elk jaar in de finale. Drie keer wonnen ze.

ALPHEN

Vorig jaar speelden ze tegen AZC-Alphen. Als geboren en getogen Alphense was dat voor mij wel een bijzondere finale, waarvoor ik graag weer even naar mijn geboortedorp ging. Het was een rare gewaarwording om in het zwembad waar ik vroeger als kind heb leren zwemmen, langs de kant te staan als fotograaf, en dan ook nog bij een wedstrijd tussen de teams van mijn woonplaats en mijn geboortedorp. Alphen won.

TE VROEG

Omdat ik niet zeker weet of ik vrijdag op tijd bij de wedstrijd kan zijn, heb ik me vooraf niet aangemeld. Gelukkig kennen ze me wel, en als ik aankom bij het zwembad mag ik gelijk doorlopen. Het is een spannende wedstrijd. Het lijkt er op dat UZSC gaat winnen, ze staan voor. Vlak voor het einde pak ik mijn spullen in en ga snel door. Later op de avond blijkt dat een sportwedstrijd pas gespeeld is als het eindsignaal heeft geklonken.
UZSC heeft verloren. Gelukkig krijgen ze in het weekend nog een kans. Ze winnen de tweede en derde wedstrijd en zijn door naar de finale. Niet ver van het zwembad vandaan plaatst Kampong zich zaterdag na een zinderende wedstrijd op het hockeyveld ook voor de finale. Ik ga weer lekker verder met puzzelen.
© Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.