Advocaat: "We moeten niet weer zoveel kansen weggeven"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft de uitwedstrijd in de halve van de play-offs tegen Heracles weliswaar gewonnen, maar de ploeg staat nog niet in de finale. Dick Advocaat heeft de voorbeelden van Barcelona en Ajax in de Champions League niet nodig om zijn ploeg scherp te houden. "Die trainers zullen van te voren ook gezegd hebben dat ze er nog niet waren."

KWETSBAAR

Advocaat wijst vooral op de defensieve kwetsbaarheid van FC Utrecht in de met 2-0 gewonnen wedstrijd van afgelopen zaterdag. "We speelden een degelijke eerste helft, maar we gaven te veel kansen weg. Dus we zullen scherper moeten spelen, anders krijgen ze die kansen weer. En dat mag niet."
Advocaat: "We zullen scherper moeten spelen"
Dat Heracles veel kansen kreeg, kan ook komen doordat het verdedigingscentrum met Bergström en Van de Maarel -aanvoerderJanssen en Letschert ontbraken- niet erg op elkaar is ingespeeld. "Het kan ook komen doordat je je aanvoerder mist in de coaching", stelt Advocaat. Hij wijst daarbij op een hoekschop die FC Utrecht in de slotfase kreeg. "Die kan je ook in tweeën te nemen. Maar wij slingerden hem voor het doel, terwijl er wenig mensen achter waren. Een daar kwam weer een kans uit. Dat mag niet gebeuren."
Advocaat wijst er nog maar eens op dat Heracles een goede ploeg is. "Ze zijn niet voor niets zevende geworden, het is een degelijke ploeg met individueel vaardige spelers. We kunnen niks aan het toeval overlaten. Als we de finale halen hebben we het goed gedaan."
Ze zijn niet voor niets zevende geworden
Dick Advocaat over Heracles

FIT

Wat opvalt aan FC Utrecht, is dat de ploeg fit oogt. "Dat hebben we goed getraind", lacht de Hagenaar. "We zitten heel close met de medische. Het is een beetje tegen mijn principes, maar tegenwoordig bepaalt de inspanningsfysioloog wat je wel mag doen en wat niet. En dat werkt wel."
FC Utrecht moet het tegen Heracles doen zonder Timo Letschert, die te veel last heeft van een enkelblessure. Urby Emanuelson is weer fit en Willem Janssen keert terug van een schorsing. Joris van Overeem, die in Almelo geblesseerd uitviel, is een twijfelgeval.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.