RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Willem Janssen: "We mogen dit niet meer weggeven"

1/2
UTRECHT - Willem Janssen keert vanavond terug in de basiself van FC Utrecht, in de tweede wedstrijd van de halve finale van de play-offs tegen Heracles. De captain miste zaterdag de eerste wedstrijd in Almelo, die FC Utrecht met 2-0 won. Hij was geschorst.

WAARSCHUWING
"We zijn er nog niet", waarschuwt Janssen. "We hebben dat zelf natuurlijk een paar geleden gezien tegen AZ, maar toen speelden we de tweede wedstrijd wel thuis", verwijst de aanvoerder naar de finale van de play-offs van 2017.

Toen verloor FC Utrecht in Alkmaar met 3-0 maar zette dat thuis recht en won na strafschoppen. "Maar", zo vervolgt Janssen. "We mogen dit natuurlijk niet meer weggeven."

Willem Janssen: "We geven vaak teveel ruimte weg"


Toch vindt Janssen dat de 2-0 zege in Almelo wel verbloemde dat FC Utrecht vooral na rust teveel kansen weggaf. "Dat moet in Utrecht niet gebeuren, want dan kunnen ze er zo maar een paar maken. Dat moeten we voorkomen."

SPEL MOET BETER
FC Utrecht kende een goede serie in februari en maart. De ploeg bleef acht duels ongeslagen. In die reeks zaten onder meer een gelijkspel tegen PSV en een zege op Feyenoord. Na de 6-2 uitzege op VVV ging het begin april hopeloos mis bij ADO. Na die 5-0 nederlaag sloegen de mannen van Advocaat wat aan het kwakkelen.

"De resultaten zijn wel weer beter, maar het spel moet beter", zegt Janssen daarover. "Ik vind dat we tegen Ajax als team goed gepresteerd hebben. De tweede helft tegen Heerenveen was ook goed, maar voor rust gaven we te veel ruimtes weg. Dat gebeurde zaterdag ook tegen Heracles. Dat moet beter", aldus de Limburger.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -