"Komend seizoen minimaal twee degradanten uit Eredivisie"

© fcutrecht.nl
UTRECHT - De kans dat FC Utrecht volgend jaar degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie is een heel klein beetje groter geworden. Komend seizoen degradeert niet alleen de nummer 18 uit de eredivisie maar ook de nummer 17.
Het was de bedoeling dat dat pas zou gelden vanaf het seizoen 2020/2021, maar de clubs die uitkomen op het hoogste niveau in Nederland hebben na overleg met de KNVB besloten de afgesproken veranderingen nu al in te voeren.
Naast de kampioen promoveert ook de nummer twee uit de Keuken Kampioen Divisie direct naar de Eredivisie.
De zogenoemde 'veranderagenda' wordt nu al ingevoerd omdat de voorgestelde wijzigingen allemaal bijdragen aan de kwaliteit van de eredivisie en het Nederlandse voetbal, vinden de clubs. Er is geen reden nog een jaar te wachten.

GEVOLGEN FC UTRECHT

De kans dat de maatregel gevolgen heeft voor FC Utrecht, lijkt erg klein. De ploeg die volgend jaar wordt getraind door John van den Brom eindigde nog nooit lager dan de vijftiende plek. Die klassering werd behaald in 1975, 1994 en 1996.

VOORBARIG

De beoogde veranderingen in de eredivisie staan nog niet vast. ''De Eredivisie CV loopt nog enigszins voor de muziek uit", zegt een woordvoerder van de KNVB in een reactie op de maatregelen die de clubs uit de hoogste klasse van het betaalde voetbal al voor volgend seizoen willen nemen.
''Het zou natuurlijk best kunnen dat iedereen elkaar weet te vinden", aldus de zegsman van de nationale voetbalbond. "Maar het is nog wel voorbarig. Hier gaat de eredivisie namelijk niet alleen over. Er zijn nog drie partijen die hier iets over moeten zeggen. De beslissing moet uiteindelijk worden genomen door het bestuur betaald voetbal van de KNVB. De spelersraad CSR moet ook een advies uitbrengen. Zij vertegenwoordigen alle spelers. En het lijkt me ook belangrijk wat FOX Sports ervan vindt. Zij zenden de wedstrijden rechtstreeks uit en hebben afspraken gemaakt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.