RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dick Advocaat volgde zijn gevoel: "Gok voor Bahebeck viel goed uit"

1/2
UTRECHT - Dick Advocaat nam een gok toen hij besloot om Jean-Christophe Bahebeck in te laten vallen tegen Heracles Almelo. De trainer van FC Utrecht moest al vroeg wisselen na een blessure van Riechedly Bazoer. "Die gok viel wel goed uit", reageert Advocaat na afloop op zijn aanvallend ingestelde wissel.

Dick Advocaat: "Goed spel Dessers Bahebeck nog geen garantie voor vrijdag"


De beginfase was slordig van FC Utrecht, erkent ook Advocaat: "Het was een van onze minste wedstrijden qua spelsysteem, maar in de tweede helft hebben we het goed rechtgezet. We scoren drie goals, maar hadden er vijf of zes kunnen maken." Uiteindelijk won Utrecht met 3-0 van de Almeloërs.

We scoren drie goals, maar hadden er vijf of zes kunnen maken"
Dick Advocaat

BAHEBECK VOOR BAZOER
Na twintig minuten viel Riechedly Bazoer uit. "Hij loopt al een tijd met zijn enkel", zegt de trainer daarover. "Daarvoor krijgt hij pillen, want er kan geen prik in. Hij is wel begonnen, maar je zag dat hij niet erin durfde in de duels. Ik dacht eerst aan een middenvelder erbij, maar we konden weinig druk zetten. Dus ik dacht: ik neem de gok. Dat was een gevoel."

Eerst waren namelijk Sander van de Streek en Lukas Görtler aan het warmlopen, waarna opeens Bahebeck inviel. "Dat vond iedereen heel vreemd, maar er kwam een kronkel bij me en dan doe ik dat". Daarna ging het spel van Utrecht beter. "De bal werd beet gehouden voorin en gaandeweg de eerste helft zag je dat er meer lijn in kwam. Tweede helft hebben we nog wat accenten aangegeven, toen wist iedereen wat ze moesten doen."

PIJNTJES
Met de finale tegen Vitesse op komst (vrijdag is al het heenduel in de Galgenwaard) kampt FC Utrecht met de nodige pijntjes. Othmane Boussaid, Riechedly Bazoer, Joris van Overeem, Sander van de Streek en Timo Letschert noemt Advocaat als twijfelgevallen.

"Het enige voordeel is dat degene die erin komen zich willen laten zien. Görtler gooit op de training alles erin, dat hadden we echt wel nodig. Hij schopt als het moet echt je hoeven eraf. Dat deed hij erg goed", zegt Advocaat over de Duitser.

Ook aanvallers Cyriel Dessers en Jean-Christophe Bahebeck vielen goed in. De eerste versierde de penalty waar de 1-0 uit kwam en Bahebeck scoorde de 2-0 en de 3-0. "Ze willen wel en dat werd ook beloond. Ik vond het vooral leuk voor die jongens, maar dat is nog geen garantie dat ze vrijdag zullen spelen."

Ik vond het vooral leuk voor die jongens, maar dat is nog geen garantie dat ze vrijdag zullen spelen"
Dick Advocaat over Dessers en Bahebeck


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -