Kampong in thriller onderuit tegen Bloemendaal

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - Kampong heeft op eigen veld het eerste duel in de finale van de play-offs hockey met 2-1 verloren van Bloemendaal. Tijdens de spannende wedstrijd vochten beide ploegen voor iedere meter. Regerend landskampioen Kampong moet zaterdag de tweede wedstrijd winnen om een beslissende derde duel op zondag af te dwingen.
In het eerste kwart bepaalde Bloemendaal grotendeels het spel. De ploeg van Michel van den Heuvel zette direct druk en nam het initiatief. Dat leidde in de zesde minuut tot de treffer van Jorrit Croon. De international soleerde prachtig door de verdediging van Kampong en schoot de 0-1 achter David Harte. De Utrechtse aanvoerder Sander de Wijn vocht het doelpunt nog aan via de videoscheidsrechter, maar die keurde het doelpunt alsnog goed. In het verloop van het eerste kwart kregen de Utrechters nog wel drie strafcorners. Jip Janssen en Martijn Havenga wisten deze kansen niet te verzilveren, onder meer door goed werk van keeper Maurits Visser van Bloemendaal.
Bjorn Kellerman over de verloren play-off
De grootste kansen voor rust kreeg Kampong in het tweede kwart. Vooral de knal van Bjorn Kellerman in de twaalfde minuut was prachtig. Maar de redding door Maurits Visser was van grote klasse. Omdat ook Boet Phijffer even later een tip-in niet achter de Bloemendaalse keeper kreeg, bleef het 0-1 voor de bezoekers.
Na de rust bleef de wedstrijd spannend. Bloemendaal mocht twee keer vergeefs aanleggen voor een strafcorner. Voor de Utrechters was het weer Bjorn Kellerman met de grootste kans. Hij schoot keihard richting de goal maar Maurits Visser redde met de handschoen. Vlak voor het einde van het derde kwart dook Jasper Brinkman alleen voor David Harte op. De Ierse keeper van Kampong kwam ver zijn goal uit en neutraliseerde het gevaar.

SPANNENDE SLOTFASE

In Utrecht zagen 4000 bezoekers dat ook het vierde kwart in een hoog tempo gespeeld werd. Richting het einde kreeg Kampong het zwaar. Met minder dan tien minuten te gaan had Sander 't Hart de 2-0 op z'n stick. Weer kwam David Harte ver uit zijn goal en voorkwam daarmee het doelpunt. Nog geen minuut later schoot Emmanuël Stockbroekx net naast. Ook Thierry Brinkman en Glen Schuurman konden niet scoren voor Bloemendaal.
Met nog ruim drie minuten te gaan was het Kampong dat toch nog de gelijkmaker scoorde. Het publiek veerde op en juichte de longen uit het lijf: Philip Meulenbroek gaf het laatste tikje voor 1-1. Weer was de routinier belangrijk voor de Utrechters. Toch verloor Kampong. Met nog een minuut op de klok scoorde Thierry Brinkman de winnende. Hij plaatste bij de tweede paal de bal met een klein tikje achter David Harte. Het doelpunt werd nog gecontroleerd door de videoscheidsrechter, tevergeefs voor Kampong.
Trainer Alexander Cox over de nederlaag tegen Bloemendaal
De ploeg van Alexander Cox vocht vervolgens de laatste 60 seconden voor wat het waard was, David Harte werd voor een elfde veldspeler ingeruild. Maar er werd niet meer gescoord.
Kampong speelde tegen Bloemendaal met grotendeels een fitte ploeg, al kon de teruggekeerde Robbert Kemperman minder minuten maken dan normaal. De Utrechters wonnen de afgelopen twee jaar het kampioenschap. Als Bloemendaal zaterdag ook de tweede wedstrijd wint, dan pakken ze voor het eerst sinds 2010 de titel. Het duel begint dan om 16.00 uur en is live te volgen in Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.