RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veel vraagtekens voor Dick Advocaat in aanloop naar finale

1/3
PROVINCIE UTRECHT - "Laten we maar beginnen met de spelers die er zeker niet bij zijn. Dat zijn: Guwara, Makienok en Boussaid", zo begon FC Utrecht-trainer Dick Advocaat donderdag de persconferentie voorafgaande aan de eerste van de twee finalewedstrijden, morgen tegen Vitesse, "Iedereen die ik niet genoemd heb is een optie." Het klinkt rooskleuriger dan het in werkelijkheid is. Veel spelers kwamen niet ongeschonden uit de strijd met Heracles. Daardoor gaat Advocaat pas op de wedstrijddag beslissen wie er wel fit genoeg is en wie niet.

Het laatste slachtoffer is Othmane Boussaid. De Belgische middenvelder liep een breukje in zijn voet op, maar ook Jean-Christophe Bahebeck en Joris van Overeem moesten op de donderdagtraining vanaf de kant toekijken. Van Overeem probeert net op tijd fit te zijn. Bahebeck loopt al weken te kwakkelen met pijntjes en is wekelijks een onzekere factor. De Fransman was dinsdag ineens weer goed voor twee goals.

Dick Advocaat: "Nu komt er echt druk op te staan. Ook voor Vitesse"


VITESSE LICHT FAVORIET
De ogen van Advocaat beginnen te twinkelen. Want de Kleine Generaal leeft om finales te spelen. "Nu komt er echt druk op te staan. Ook voor Vitesse", Maar dat maakt het juist leuk zegt Advocaat, "Daarom hoop ik oprecht dat er heel veel mensen op de wedstrijd af komen, want die steun hebben we echt nodig." Afgelopen dinsdag kwam de teller met moeite tot 11.000 toeschouwers. "Dat kwam natuurlijk door dat belachelijke aanvangstijdstip van kwart voor zeven. Maar vrijdagavond, kwart voor negen. Ik verwacht een vol huis."

In de competitie eindigden FC Utrecht en Vitesse beiden op 53 punten. Toch is Vitesse voor Advocaat de favoriet. "Wij hebben het gewoon heel goed gedaan. Net zoveel punten als Vitesse, dat een veel hogere begroting heeft dan ons, dat is gewoon knap. Alleen Ødegaard is al duurder dan al onze spelers bij elkaar. Misschien hebben zij het dus iets minder gedaan." De nul houden thuis is dan ook het devies, als het even kan met een overwinning, meent Advocaat.

REVANCHE
Vorig seizoen ging de finale van de play-offs ook tussen FC Utrecht en Vitesse. Toen waren de Arnhemmers twee maten te groot. Iets wat de spelers van FC Utrecht nog niet vergeten zijn. Er staat nog een rekening open.

Sean Klaiber: "We willen revanche"


"Het is tijd voor een revanche", zegt speler Sean Klaiber, "Dit seizoen hebben we al twee keer tegen ze gespeeld. Dat waren geen beste wedstrijden. Uit 2-1 verloren en thuis 0-0. Het is een momentopname." De sleutel ligt bij het uitschakelen van wonderkind Martin Ødegaard. "Die moeten we gewoon keihard aanpakken. Hij loopt aan de andere kant, maar ik hoop hem een paar keer tegen te komen", zet Klaiber de boel maar vast op scherp.

FC Utrecht - Vitesse begint om 20.45. Vanaf 20.00 is er een extra uitzending van Namen en Rugnummers Live op Radio M Utrecht. Vanaf 17.30 blikken de kenners op RTV Utrecht vooruit in Een Berg Sport.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -