IJsselmeervogels, GVVV en Spakenburg voorlopig niet naar Eerste divisie

De Derby: voorlopig in de Tweede divisie
De Derby: voorlopig in de Tweede divisie © Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/VEENENDAAL - De kans dat IJsselmeervogels, Spakenburg of GVVV binnen afzienbare tijd in de Eerste divisie spelen, is weer een stuk kleiner geworden. De clubs uit de Eerste en Tweede divisie kunnen het nog steeds niet eens worden over de voorwaarden waaronder clubs van de Tweede naar de Eerste divisie zouden moeten doorstromen.
De KNVB wil de promotie/degradatieregeling voor langere tijd bevriezen, als er in het najaar van 2019 geen breed draagvlak in beide divisies is. Gezien de huidige patstelling is de kans dat dat draagvlak er komend najaar wel zal zijn uiterst klein.

VOORWAARDEN

In de stukken die de website voetbal247.nl heeft ingezien, is te lezen dat alle clubs uit de Eerste en Tweede divisie tijdens een bijeenkomst eind april aangaven vanuit sportief oogpunt voorstander te zijn van promotie/degradatie tussen de beide divisies. Over de voorwaarden waaronder dat zou moeten plaatsvinden, bestaan nog altijd onoverbrugbare meningsverschillen.
De topamateurs eisen dat de speeldag van de 'amateurclub' wordt gerespecteerd, dat er geen extra verplichtingen met betrekking tot contractspelers mogen komen en dat de licentie-eisen ten aanzien van veiligheid aangepast of vereenvoudigd zouden moeten worden voor promoverende amateurclubs.

ONGELIJK SPEELVELD

De clubs uit de Eerste divisie vinden dat er dan een 'ongelijk speelveld' qua licentie-eisen ontstaat. "Dit alles maakt dat het op dit moment dan ook niet realistisch is een voorstel tot invoering van promotie/degradatie tussen de Eerste en Tweede divisie uit te werken", zo luidt de conclusie van de KNVB.
Dat betekent ook dat Jong FC Utrecht de komende jaren niet hoeft te vrezen voor degradatie naar de Tweede divisie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.