VVZ'49 - CDW: absolute kampioenskraker in Soest

© VVZ_CDW_Geert Lommers, bewerking RTVU
SOEST/WIJK BIJ DUURSTEDE - Het is een ontknoping waar iedere competitieplanner van droomt. In de 3e klasse D strijden VVZ'49 uit Soest en CDW uit Wijk bij Duurstede zaterdag in een rechtstreeks duel om de titel en promotie naar de 2e klasse. CDW heeft de iets betere papieren. Het heeft één punt voorsprong op de concurrent en is dus bij een gelijkspel kampioen.
Tot vorige week was ook Jonathan uit Zeist nog titelkandiaat. Maar de ploeg van trainer Rob Zomer, vorig seizoen nog trainer van VVZ'49, ging verrassend onderuit tegen Bunnik'73: 2-4. VVZ'49 verspeelde vorig weekend de pole position door een 2-2 gelijkspel tegen DEV Doorn. CDW was de enige titelkandidaat die wèl won: 2-1 tegen FZO.

VVZ

"Wij hebben het hele jaar bovenaan gestaan", zegt VVZ-trainer John van Loen. "Als je het zo beschouwt verdienen we het kampioenschap wel." VVZ'49 won de onderlinge confrontatie eerder dit seizoen in Wijk bij Duurstede met 3-0. "We weten dus hoe we moeten spelen", aldus Van Loen. "Het zal niet hoogstaand worden, maar we moeten het kunnen klaren.
Dat zal wel moeten gebeuren zonder centrale verdediger Delano Engelhart. Hij kreeg vorige week tegen DEV rood. "Maar als we het nu niet redden, mis ik er in de play-offs nog meer", zegt Van Loen. "Er gaan er na dit weekend vier met vakantie."
VVZ'49 speelde twee jaar geleden nog in de 1e klasse, maar degradeerde twee keer op rij. "Het is een bewuste keuze van de club geweest om in te zetten op eigen jongens en geen spelers van buiten meer te betalen", verklaart Van Loen. "Ik heb nu jongens uit de O19 en zelfs uit de O17 in mijn selectie."

CDW

Bij CDW was de zondag 1 lange tijd het vlaggenschip. Nadat de zondag 1 in 2012 afgestoten werd, klom de zaterdagtak langzaam omhoog. In 2016 promoveerde de ploeg naar de 2e klasse. In het eerste seizoen op dat niveau eindigde de ploeg uit Wijk bij Duurstede keurig als zesde, maar vorig jaar ging het mis. CDW werd laatste en degradeerde naar de 3e klasse.
De ploeg wordt getraind door voormalig Spakenburg-speler Maurice Pot. "Voor de winterstop was VVZ'49 de beste ploeg, na de winterstop zijn wij dat", zegt Pot. "Kampioen worden zou een mooie bekroning zijn. Ik heb er vertrouwen in."
Pot moet het in de kampioenswedstrijd waarschijnlijk stellen zonder Bart van de Leemkolk, die vorige week zijn 100e wedstrijd oor CDW speelde. "We proberen hem speelklaar te krijgen, maar ik ben bang dat hij het niet redt", aldus Pot.

LIVE

VVZ'49 - CDW begint zaterdag om 14.30 uur, en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.