UZSC favoriet in finale tegen ZVL1886

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - De waterpolomannen van UZSC beginnen vrijdag als favoriet aan de finale om de landstitel, tegen ZVL1886. De Utrechters werden de laatste vier seizoenen drie keer kandskampioen en beëindigden de reguliere competitie als eerste. ZVL1886 werd derde, met 14 punten achterstand.
Toch zijn de Utrechters gewaarschuwd. In de halve finale schakelde ZVL1886 het zwaar favoriete AZC Alphen, de landskampioen van vorig jaar, uit. Voor de Leidsche club zou een landstitel een unicum zijn. In het 133-jarig bestaan van de club werd de nationale titel nimmer veroverd.
In de competitie waren beide teams dit seizoen goed aan elkaar gewaagd. In Utrecht won UZSC met 10-7, in Leiden werd het 6-4 voor ZVL1886.
De finale gaat volgens een best-of-three: de ploeg die als twee duels heeft gewonnen, is kampioen van Nederland. Omdat UZSC in de competitie hoger eindigde, heeft de Utrechtse ploeg in een eventuele derde duel het thuisvoordeel. Vrijdagavond om 20.00 wordt er gespeeld in de Domstad, zaterdag is de tweede wedstrijd in Leiden. Het derde duel wordt, indien nodig, zondagavond gespeeld in het Utrechtse Kromme Rijnbad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.