RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Routiniers vertrekken bij GVVV; het einde van een tijdperk

1/2
VEENENDAAL - GVVV nam zaterdag afscheid van drie routiniers. Simon Brouwer (34) speelde 12 seizoenen bij de Tweede divisionist uit Veenendaal. Roy Terschegget (32) en Bart Hulsbos (35) vertrekken na negen seizoenen van sportpark Panhuis.

Daarmee komt een einde aan een ploeg die in grote lijnen de afgelopen negen jaar nauwelijks veranderde. Van de 16-koppige selectie die in het seizoen 2011/2012 ten koste van Excelsior en Sparta de kwartfinale van de KNVB beker bereikte, maakten maarliefst acht spelers ook dit seizoen nog deel uit van de A-selectie van GVVV. Dat is een ongekend klein verloop in de top van het amateurvoetbal.

Ter vergelijking: bij IJsselmeervogels spelen nog twee spelers die in dat seizoen al bij de club actief was, van de toenmalige selectie van Spakenburg draagt geen enkele speler nu nog het shirt van de Blauwen.

HOOGTE EN DIEPTEPUNTEN

Bert Kous zocht namens RTV Utrecht de drie vertrekkers op in de kantine van GVVV, en sprak over de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen negen jaar. Daarbij ging het uiteraard over het al genoemde bekersucces, maar ook over de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in de Topklasse, in Volendam tegen Spakenburg.

Zonde dat we met deze geweldige spelersgroep geen enkele tastbare prijs hebben gepakt"
Roy Terschegget

"Dat we die wedstrijd verloren, is het sportieve dieptepunt van mijn GVVV-tijd", aldus Bart Hulsbos. Roy Terschegget trekt het breder. "Het is eeuwig zonde dat we met deze geweldige spelersgroep geen enkele tastbare prijs hebben gepakt."Ook het ontslag van Erik Assink, en de rol van zijn opvolger John de Wolf bij de promotie naar de Tweede divisie passeerden de revu. "De beslissende wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys om promotie, waarin ik na een jaar blessureleed twee keer scoorde, is voor mij persoonlijk het hoogtepunt in twaalf jaar GVVV", zegt Simon Brouwer daarover.

 Simon Brouwer (10) heeft gescoord in de wedstrijd die zijn hoogtepunt was Simon Brouwer (10) heeft gescoord in de wedstrijd die zijn hoogtepunt was | Foto: Geert Lommers

JOEY SNIJDERS

Over één ding zijn de drie het eens: het absolute dieptepunt van de laatste negen jaar is het ongeluk van linkerspits Joey Snijders als gevolg van een hersenbloeding achter het stuur, in februari 2015.

TOEKOMST

Roy Terschegget vertrekt naar Spakenburg, maar zal voorlopig niet spelen. Hij is in afwachting van een operatie aan zijn gescheurde kruisband. Simon Brouwer verkast naar VVA Achterberg en van Bart Hulsbos is nog niet bekend wat hij gaat doen. De inwoner van IJsselstein werd door diverse clubs benaderd, maar weet nog niet of hij doorgaat of stopt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -