ASC Nieuwland op drempel van 2e klasse

© ASC Nieuwland_Geert Lommers_bewerking RTVU
AMERSFOORT - Eén overwinning scheids ASC Nieuwland nog van de titel in de 3e klasse B/oost. Als de Amersfoorters zaterdag in en tegen Hoevelaken winnen, is de titel een feit en keert Nieuwland na twee jaar terug in de 2e klasse.
Mocht Nieuwland niet winnen, gaat de titel mogelijk mogelijk naar Batavia'90. De ploeg uit Lelystad heeft evenveel punten maar veel minder doelsaldo dan de Amersfoorters. "Het is eigenlijk te gek voor woorden dat je 64 punten uit 25 duels hebt en nog geen kampioen bent", zegt trainer Ernst Kraak. "Maar wij tweeën steken er dit seizoen ver bovenuit.

JONGE PLOEG

Voor Nieuwland is dat onverwacht. "Wij hebben een jonge ploeg, met negen eigen jongens", zegt Kraak. "Batavia heeft een ervaren ploeg. Die moeten promoveren. Toen wij daar aan het begin van het seizoen kwamen zeiden ze in de bestuurskamer: 'We zien elkaar in de return nog een keer, en dan zitten wij in de 2e klasse'. Dat geeft aan waar de ambities liggen."

DOELSALDO

Maar niet alleen Batavia, ook ASC Nieuwland draaide een topseizoen. In 25 duels werd slechts één keer verloren, op 2 maart bij VIOS, en vier keer gelijk gespeeld. Nieuwland maakte 81 doelpunten, met als uitschieter de 9-0 tegen Rood Wit'58. Het verschil tussen Nieuwland en Batavia zitten hem in het doelsaldo: +65 om +57.
Kraak kan in Hoevelaken beschikken over een compleet fitte selectie. "Het is een jonge ploeg, die jongens hebben deze spanning nog nooit meegemaakt. Ik hoop dat iedereen zijn ding doet."
Afgaande op de vorm van Hoevelaken hoeft Kraak zich niet al te druk te maken. Die ploeg heeft de laatste vijf duels op rij verloren.

LIVE

De wedstrijd Hoevelaken - ASC Nieuwland begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen bij RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.