RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Het moet zaterdag gebeuren voor DHSC

WILNIS/UTRECHT - Toen het Utrechtse DHSC zaterdag, na de 3-1 zege op WVHEDW, hoorde dat concurrent AFC had verloren, barstte er een feestje los op het veld aan de Thorbeckelaan. Het elftal van captain Rodney Sneijder vierde alvast het aanstaande kampioenschap.

STOPPEN

Bij DHSC gaat iedereen er vanuit dat de club volgend seizoen voor het eerst in haar bestaan in de Hoofdklasse zal spelen. "Als het nog mis gaat, stop ik met voetballen", zei Sneijder na afloop.

Met nog één duel te gaan heeft DHSC in de 1e klasse A een voorsprong van twee punten op ARC. AFC is na afgelopen weekend derde, op drie punten. Door het veel slechtere doelsaldo zijn de Amsterdammers uitgeschakeld voor de titel.

PUNT IS GENOEG

DHSC heeft normaal gesproken aan een gelijkspel, uit tegen CSW uit Wilnis, genoeg voor de titel. Alleen als ARC de uitwedstrijd tegen Argon met meer dan 14 doelpunten verschil wint, is een punt niet voldoende voor het elftal van trainer John Vink.

CSW staat op de 13e plaats, en bereidt zich voor op de promotie/degradatiewedstrijden om zich in de 1e klasse te handhaven. Eerder dit seizoen won DHSC thuis met 2-0 van de Wilnissers.

Bij de Utrechters keert Berry van 't Land terug van een schorsing. Sercan Kurdal is nog geschorst, Renan Bezrra Bernal en Mounir el Jebli zijn geblesseerd.

LIVE

CSW - DHSC begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Sportoverzicht