FC Utrecht laat Vitesse glippen

Sean Klaiber
Sean Klaiber © Ankie Hogewind Fotostudio Red Green Blue
PROVINCIE UTRECHT - In de finale van de play-offs voor deelname aan de Europa League heeft Vitesse een licht voordeel gepakt op FC Utrecht. In de Galgenwaard werd het in de eerste van twee wedstrijden 1-1. De beslissing valt dinsdag, als de elftallen elkaar in Arnhem opnieuw treffen. Vitesse heeft dan aan 0-0 genoeg om de winst naar zich toe te trekken.
Sander van de Streek opende de score voor de thuisclub, door in te koppen na een voorzet van Gyrano Kerk. Tim Matavz maakte nog voor rust gelijk. De spits veranderde een inzet van Mohammed Dauda net voldoende van richting om doelman Nick Marsman kansloos te laten.
Willem Janssen: "Er stond vandaag echt een team"
Vorig seizoen speelden beide elftallen ook tegen elkaar in de finale. Destijds won Vitesse. Marsman stond voor de eerste keer dit seizoen in het doel bij FC Utrecht, vanwege een blessure aan een vinger van de Deen David Jensen. Bij de thuisclub waren ook Timo Letschert, Riechedly Bazoer, Jean-Christophe Bahebeck en Joris van Overeem niet fit genoeg om te spelen.
Lukas Görtler: "Dit is een ontlading voor mij"
"We speelden met veel jongens die dit seizoen amper minuten hebben gemaakt", zei aanvoerder Willem Janssen, "Die verdienen een groot compliment. Het was een geweldige wedstrijd, van twee kanten. Goed voetbal, mooie kansen en twee clubs die tot het uiterste gaan."
Simon Gustafson: "We speelden met lef"
Dick Advocaat: "Ik kan niemand iets verwijten"
Ook Vitesse kan wel enige rust gebruiken na een zwaar seizoen. "Sommige jongens kunnen amper nog op hun benen staan, maar we moeten door", aldus Bryan Linssen. "Nu moeten we ons nog één keer opladen en dat gaat lukken. We zijn tevreden met deze 1-1. Het is een goede uitgangspositie. Maar we hebben het wel moeilijk gehad."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.