Vanavond tot laat feest in Ondiep: DHSC kroont zich tot kampioen Eerste Klasse

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
WILNIS/UTRECHT - De voetballers van DHSC uit Utrecht zijn zaterdag kampioen geworden van de Eerste Klasse A. De ploeg van trainer John Vink versloeg CSW met 0-3 en promoveert daardoor naar de Hoofdklasse.
Wesley Sneijder: "Dit gaan we wel even goed vieren ja"
Vijf minuten voor het einde van de eerste helft werd de wedstrijd opengebroken. Aanvoerder Rodney Sneijder krulde een vrije bal op prachtige wijze het doel in: 0-1. Een minuut later was het ook gelijk 0-2. Ditmaal was het Mitch van der Vlist die hem maakte.
Een kwartier na rust maakte Rick van der Velden ook de derde van DHSC. Het werd 3-0 en die treffer werd misschien wel het meest uitbundig gevierd van alle treffers. Het was zeker voor de Utrechters: de titel van de Eerste Klasse is voor de ploeg uit Ondiep.
Trainer John Vink(DHSC) : "We zijn verschrikkelijk trots"
40' Rodney Sneijder [0-1]
41' Mitch van der Vlist [0-2]
61' Rick van der Velden [0-3]

PROMOTIE

Sinds 2015 is DHSC, de club die in 2007 is ontstaan door een fusie van DOS en Holland en Stichtse Boys, bezig aan een opmars. Het werd toen kampioen in de Derde Klasse. Na één seizoen in de Tweede Klasse als middenmoter werd het in 2017 kampioen van de Tweede Klasse. Vorig seizoen werd het in de Eerste Klasse vijfde. Dit seizoen dus kampioen, waardoor het promoveert naar de Hoofdklasse. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er een club uit de gemeente Utrecht op zaterdag minimaal Hoofdklasse speelt.
Doelman Niels Willemse van DHSC: "De winst bij AFC was het knooppunt"

SNEIJDER'S

Sinds 2016 is Wesley Sneijder, die begon met voetballen bij DOS, financieel betrokken bij de club. Daarnaast is zijn oudere broer Jeffrey assistent-trainer en is de jongste van de drie, Rodney, de aanvoerder van het eerste elftal. Dit seizoen was Wesley Sneijder vaak als toeschouwer aanwezig bij de duels van DHSC. Ook regelde hij dat de selectie in de winterstop op trainingskamp kon naar Qatar.
Wesley Sneijder was zichtbaar blij met het kampioenschap
Wesley Sneijder was zichtbaar blij met het kampioenschap © RTV Utrecht / Arnold Schenk
Verslaggever Arnold Schenk over het kampioenschap van DHSC

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.