Kampong houdt titelkansen in leven na thriller bij Bloemendaal

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - De hockeyers van Kampong maken nog altijd kans op prolongatie van de landstitel. De Utrechters wisten de tweede wedstrijd in de best-of-three tegen Bloemendaal met 2-1 te winnen, na een vroege achterstand. Boet Phijffer en Jip Janssen scoorden de Kampong-goals.
Philip Meulenbroek: "Dit is puur genieten"

GEEN KEMPERMAN

Kampong begon zonder sterkhouder Robbert Kemperman aan de tweede confrontatie met Bloemendaal. Hij was niet ongeschonden uit het eerste duel van woensdag gekomen. Ook Floris de Ridder en Jasper Luijkx ontbraken.

ACHTERSTAND

Een goed begin is het halve werk, moest Bloemendaal gedacht hebben. Al binnen twee minuten stonden de oranjehemden op 1-0 door een backhand van Yannick van der Drift. Twee strafcorners van Kampong werden daarna gestopt.
De 1-1 van Kampong
De 1-1 van Kampong © Fotostudio RedGreenBlue

GELIJK

In het tweede kwart kreeg Kampong wel loon naar werken. Boet Phijffer stond op de goede plek om een harde voorzet in het doel te tikken voor de 1-1. Het zorgde voor hernieuwde moed bij de Utrechters.

STRAFCORNER

Alle gemiste strafcorners werden vergeten, toen Jip Janssen in de slotminuut van het derde kwart de 2-1 voorsprong in het doel sleepte uit een strafcorner. Kampong moest die voorsprong nog wel over de streep trekken in het vierde deel.
Jip Janssen: "Ik ben een ijskonijn"
Ties Ceulemans verzuimde in de slotfase een opgelegde kans af te maken en de 3-1 op het scorebord te zetten, op een moment dat Kampong met tien man stond door een gele kaart voor Björn Kellerman. De spanning werd nog groter toen Bloemendaal twee strafcorners achter elkaar kreeg, maar beide kansen werden niet omgezet in een goal.

SPANNING

Het was vrouwen en kinderen eerst voor Kampong in de slotminuten. In extremis leek Kampong nog de 3-1 te maken na een snelle uitbraak, maar die kans werd onschadelijk gemaakt door de Bloemendaal-goalie. De videoscheidsrechter werd nog wel geraadpleegd, maar dat leidde tot niets. In de resterende tien seconden kon de thuisploeg niets meer creëren.
Door de 2-1 zege van Kampong komt het aan op een derde beslissingsduel tussen Bloemendaal en Kampong. Die wedstrijd begint zondag om 16.00 uur op Het Kopje, het veld van Bloemendaal.
2' Van der Drift [1-0]
26' Boet Phijffer [1-1]
52' Jip Janssen [1-2]