RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Sport Kort 25/26 mei: Hockeysters Schaerweijde verliezen op slotdag plek in play-offs

PROVINCIE UTRECHT - De hockeysters van Schaerweijde hebben op de laatste speeldag de belangrijke plek twee verspeeld. De ploeg uit Zeist speelde in de Overgangsklasse B op bezoek bij Rood Wit met 1-1 gelijk. Hierdoor zit het seizoen er voor Schaerweijde op en is het ook volgend seizoen actief in de Overgangsklasse.

Doordat Gooische wist te winnen van Alecto gaan ze over Schaerweijde heen op de ranglijst. Gooische mag nu nog in de play-offs gaan spelen om een plek in de Promotieklasse. Voordaan is in diezelfde competitie vierde geworden. De Groenekanners verloren desondanks het laatste duel van de competitie met 1-0 van Schiedam.

In de Overgangsklasse A speelde Fletiomare uit De Meern in het laatste competitieduel tegen Helmond. Het duel eindigde in 1-1. Fletiomare eindigt als negende in de Overgangsklasse A.


HONKBAL
UVV heeft ook het tweede duel van het tweeluik met Alcmaria Victrix gewonnen. De ploeg uit Utrecht won met 5-4, nadat het zaterdag al met 11-8 had gewonnen.

Na zestien wedstrijden staat UVV tiende in de Overgangsklasse.

SOFTBAL
Quick pakte de koppositie in de Silver League. De softbalformatie uit Amersfoort deed dat dankzij twee overwinningen tegen Onze Gezellen. Het eerste duel eindigde in 13-12, daarna werd het 5-4.

UVV leed in dezelfde competitie twee nederlagen. Euro Stars was in de eerste wedstrijd met 9-2 te sterk, vervolgens werd het later op de dag 2-0. De Utrechters staan zesde.

Hekkensluiter Centrals uit De Bilt wist opnieuw niet te winnen. Directe concurrent Red Lions won twee keer. Eerst werd het 3-2, vervolgens 10-1.

VELDKORFBAL
OVVO/De Kroon uit Maarssen strijdt in de Hoofdklasse A om lijfsbehoud, maar won twee wedstrijden voor het einde van de competitie niet. Het leed een 19-13 nederlaag tegen SCO.

OVVO staat zevende en dat betekent dat de ploeg aan het eind van het seizoen degradeert uit de Hoofdklasse A. De puntenachterstand op Oost-Arnhem, dat veilig zesde staat, bedraagt twee punten.

HOOFDKLASSE B
In de regioderby tussen Tweemaal Zes en SDO/Blijwerkt kwam er geen winnaar. Het werd 17-17.

Voor SDO stond alleen de eer nog op het spel. De ploeg uit Kamerik degradeerde vorige week uit de Hoofdklasse B. Tweemaal Zes uit Maartensdijk verzuimde om in de strijd tegen degradatie qua puntenaantal op gelijke hoogte te komen met concurrent Sporting Delta, dat de veilige zesde plaats bezet. Hierdoor staat Tweemaal Zes met nog twee wedstrijden te spelen op de zevende plaats.

EREKLASSE
Het reeds uit de Ereklasse gedegradeerde Dalto/Klaverblad Verzekeringen heeft het veldkorfbalseizoen afgesloten met een nederlaag. De ploeg uit Driebergen verloor met 25-23 van DVO.

Dalto haalde slechts ťťn punt uit negen wedstrijden en komt komend seizoen uit in de Hoofdklasse.

FIERLJEPPEN
Bij het poolstokhoogspringen in Jaarsveld won Jaco de Groot uit Kamerik. Hij sprong 21.39 meter hoog, waarmee hij verreweg de beste was.

Bij de dames sprong de IJsselsteinse Wendy Helmes het hoogste. Zij reikte tot 14.98 meter waarmee ze eerste werd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -