Zwaluwen Utrecht loopt kampioenschap mis na doelpuntrijk duel

© Arnold Schenk
UTRECHT - Zwaluwen Utrecht 1911 is geen kampioen geworden van de Derde Klasse D. De stadsderby tegen Sporting'70 eindigde in een 4-4 gelijkspel, maar Zwaluwen zag bovenal concurrent Theole winnen van PVC, waardoor het de titel misliep. De Utrechters moeten zich in de strijd om promotie richten op de nacompetitie.
Verslaggever Arnold Schenk over het duel tussen Sporting'70 en Zwaluwen Utrecht

AFSCHEID

In de beginfase werd duidelijk dat Sporting'70, dat niet meer kan promoveren of degraderen dit seizoen, zich desondanks niet zomaar gewonnen zou geven. Voor trainer René Versteeg was het na drie jaar Sporting'70 zijn laatste wedstrijd en zijn spelers toonden zich gretig om hem een mooi afscheid te geven.
Sporting'70-trainer Rene Versteeg: "Genoten vandaag"
Al na vijf minuten werd het daarvoor beloond, toen de rappe Everton dos Santos Silva zijn ploeg op voorsprong zette. Negen minuten later was het opnieuw raak. Toen was het Zwaluwen Utrecht dat scoorde via Geert Vocking, die de stand gelijk trok.
Daarna was het opnieuw de beurt aan Sporting'70, dat nog voor rust op 2-1 en 3-1 kwam. Eerst scoorde Jacob van Wieren namens de thuisploeg, waarna Koen Muilenburg een strafschop feilloos benutte. Voor de thee scoorde Zwaluwen Utrecht de belangrijke aansluitingstreffer via Jeff van Kesteren.
Zwaluwen doelpuntenmaker: "Ik moet het nog een beetje verwerken"

DOELPUNTENREGEN

Na rust deden beide ploegen er alles aan om het doelpuntenfestijn voort te zetten en dat lukte behoorlijk. Van Kesteren trok de stand vroeg in de tweede helft gelijk, waardoor het 3-3 werd. De tweede treffer van Dos Santos Silva bepaalde tussenstand op 4-3, maar het slotstuk was opnieuw voor Van Kersten, die de 4-4 maakte.

RANGLIJST

Door de overwinning van Theole, concurrent in de titelstrijd van Zwaluwen, is die ploeg kampioen geworden van de Derde Klasse D. Zwaluwen moet zich richten op de nacompetitie om een plek in de Tweede Klasse. Sporting'70 besluit het seizoen als achtste.