Leeggeknokt Kampong richt zich niet opnieuw op

© Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - Het is de hockeyers van Kampong niet gelukt om de derde landstitel op rij te pakken. De ploeg uit Utrecht verloor het derde duel tegen Bloemendaal in de finale om het landskampioenschap met 2-0, waardoor die ploeg voor het eerst sinds 2010 weer de beste van Nederland is.
Coach Alexander Cox (Kampong): "Ik kan de jongens niets verwijten"
De vechtmachine van Alexander Cox dwong zaterdag een derde duel af in de titatenstrijd tegen Bloemendaal. Op de Klapperboom werd er woensdag met 2-1 verloren, maar die nederlaag werd zaterdag weggepoetst, toen de blauwen een 0-1 achterstand ombogen in een 2-1 overwinning.

FYSIEKE UITPUTTINGSSLAG

Het was niet voor niets dat Kamponger Lars Balk vooraf aangaf dat het zeventig minuten pijn lijden zou worden voor zijn ploeg. Kampong, het hele seizoen al geteisterd door blessures, was zaterdag tot het gaatje gegaan in een fysieke uitputtingssslag en moest een dag later alweer aantreden. De Utrechters moesten het stellen zonder sterkhouder Robbert Kemperman, die wegens een hamstringblessure niet inzetbaar was. Ook Floris de Ridder en Jasper Luijkx ontbraken wegens kwetsuren.
Trots bij Lars Balk (Kampong), ondanks nederlaag: "Het besef moet nog komen"

BILTHOVENAAR BRINKMAN

Dat was op het veld zichtbaar. Het taaie Bloemendaal domineerde, onder aanvoering van Bilthovenaar Thierry Brinkman, eigenlijk de hele wedstrijd en gaf Kampong geen ruimte om het geliefde spelletje te kunnen hockeyen. Het duurde een half uur voor de eerste treffer op het scorebord verscheen. Via een slimme strafcornervariant kon Jorrit Croon scoren namens Bloemendaal, dat al een kleine tien jaar zo smachtte naar een nieuw landskampioenschap.
Bjorn Kellerman (Kampong): "Ben trots op de jonkies uit dit team"

STROEF VELDSPEL

Tekenend voor het stroeve veldspel van Kampong was dat de eerste strafcorner pas volgde in het derde kwart. Het lukte Jip Janssen niet om eruit te scoren. In het restant was het met name de uitstekend in vorm verkerende Bjorn Kellerman die het meegereisde publiek uit Utrecht deed opveren met een aantal knappe solo's. Toch waren het De Mussen die uiteindelijk verdiend scoorden. Florian Fuchs beloonde zichzelf en zijn ploeg door de bal na een fraaie actie in de rechterhoek bovenhoek te slaan, wat de 2-0 voor Bloemendaal betekende.
Martijn Havenga (Kampong): "Gewoon ontiegelijk balen"

LOODZWAAR EN KNOTSGEK

In het restant werd het leeggeknokte Kampong, ondanks een geforceerd slotoffensief, amper gevaarlijk en hockeyde Bloemendaal zich knap naar de eerste landstitel sinds 2010. Wat rest voor Kampong is een zwaarbevochten tweede plaats, na een loodzwaar en knotsgek seizoen met veel blessureproblemen. Zelfs oudgediende Philip Meulenbroek moest noodgedwongen zijn rentree maken en wist de Utrechters nog een aantal keer miraculeus wist te redden, maar dat was zelfs hem zondag niet gegeven, waardoor Bloemendaal feest kan vieren en Kampong de wonden moet likken.
Veteraan Philip Meulenbroek: "Hoop dat rentree volgend seizoen niet meer nodig is"
De verslagen Kampongspelers worden getroost door de meegereisde fans
De verslagen Kampongspelers worden getroost door de meegereisde fans © Floris Mulder
Bloemendaal viert de titel
Bloemendaal viert de titel © Fotostudio Red Green Blue
Doelman David Harte druipt af
Doelman David Harte druipt af © Fotostudio Red Green Blue

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.