RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hockey: Uitgespeeld Schaerweijde haalt fors uit in regioderby, doek valt voor USHC in Overgangsklasse

PROVINCIE UTRECHT - De hockeyers van Schaerweijde hebben het seizoen in de Promotieklasse op positieve wijze besloten. Vorige week werd de ploeg uit Zeist uitgeschakeld in de strijd om promotie naar de Hoofdklasse, maar desondanks werd de regioderby tegen Voordaan uit Groenekan ruim gewonnen. Het werd 7-3 voor de Zeisterhockeyers, mede dankzij drie treffers van Pieter-Jan Voerman.

Schaerweijde eindigt als vierde en plaatst zich niet voor de nacompetitie om promotie. Voordaan dingde lang mee om de bovenste plaatsen, maar wordt teleurstellend negende in de Promotieklasse. Hurley was al kampioen. Cartouche en hdm gaan play-offs om promotie naar de Hoofdklasse spelen.

OVERGANGSKLASSE B
In de Overgangsklasse B bezorgde Phoenix titelkandidaat Groningen een enorme kater. Het duel tussen beide ploegen eindigde in 1-1, waardoor Were Di (3-4 winst op Ring Pass) de koppositie overneemt en promoveert naar de Promotieklasse.

DEGRADATIE USHC
USHC degradeert uit de Overgangsklasse B. De studentenhockeyers uit Utrecht verloren met 2-1 van Ede. Hilversum, concurrent van USHC won verrassend genoeg met 4-1 van Upward, waardoor het USHC passeert op de ranglijst, dat komend seizoen uitkomt in de Eerste Klasse.

PLAY-OUTS IJSSELOEVER
De overwinning van Hilversum betekende ook slecht nieuws voor IJsseloever. De promovendus uit IJsselstein verloor zelf nipt met 3-2 van Huizen, maar zakt door de winst van Hilversum naar de tiende plaats op de ranglijst. Hierdoor moet IJsseloever zich richten op het spelen van nacompetitie tegen degradatie, tegen een ploeg uit de Eerste Klasse.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -