RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

door de Lens van Ankie: Finaletijd, de mooiste tijd van het jaar

1/2
PROVINCIE UTRECHT - De tijd van de finales is aangebroken. Dit weekend was het zover. De ene finale na de andere kwam voorbij mijn lens. Het begon allemaal op vrijdagavond. FC Utrecht speelde thuis tegen Vitesse de eerste wedstrijd
van de finale van de play-offs om Europees voetbal.

KNIE
Op de tribune op weg naar het veld struikel ik over de trap en val meteen harde klap op mijn knieŽn midden tussen de supporters. Met een gat in mijn broek en een dikke, bloedende knie strompel ik het veld op. Even overweeg ik om een icepack te vragen aan de verzorgers, maar die gedachte stop ik snel weer weg. Dit is de Galgenwaard, dit is voetbal, ik moet stoer zijn.

KAMPONG
De wedstrijd begint. Al snel vergeet ik mijn knie. Het is een leuk potje voetbal dat eindigt in gelijkspel. De volgende dag ga ik 's middag naar Bloemendaal voor de tweede wedstrijd van de finale tussen Kampong en Bloemendaal. De weg er naar toe is er weer een met obstakels: files, omleidingen en een bijna lege tank.

Maar ik ben op tijd. Het is een wedstrijd met, eerlijk is eerlijk, een verrassende uitslag: 2-1 voor Kampong. Dat betekent zondag nog een wedstrijd.

ZOEKTOCHT
Ik rij snel door naar Leiden voor de waterpolofinale tussen UZSC en ZVL. Ook dat gaat niet helemaal zonder slag of stoot. Ik kan het zwembad niet vinden. Nadat ik drie rondjes door de buurt heb gereden zie ik het liggen, verborgen achter de huizen.

Wat ik binnen aantref is in een woord geweldig. Het is bommetje vol. Het publiek zit helemaal tot aan de rand van het bad. Het gejoel en geschreeuw is oorverdovend. De wedstrijd is voorbij voordat ik het in de gaten heb. UZSC speelt ijzersterk en wint voor de vierde keer in vijf jaar de landstitel. Een hele bijzondere prestatie.


FINALETIJD
En dan zondag nog: de hockeyfinale. Het publiek van Kampong zingt de longen uit het lijf, gaat staan als het moet zitten en blijft tot de laatste minuut hopen en hartstochtelijk aanmoedigen, maar het zit er bij de spelers
niet in. Ze gaan moedig strijdend ten onder. Finaletijd, de mooiste tijd van het jaar. | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -