RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dick Advocaat voor finale play-offs: "Ik heb geen zin om de underdog te spelen"

1/4
UTRECHT - Als het aan FC Utrecht-trainer Dick Advocaat ligt staan er morgen twee gelijkwaardige ploegen tegenover elkaar in de finale van de play-offs voor Europees voetbal. "Ik heb geen zin om in de underdogpositie te gaan zitten. Natuurlijk heeft Vitesse een begroting die dubbel zo hoog is als die van ons, maar in deze fase van het seizoen heeft iedereen zijn blessures en problemen. Dus ik denk dat er twee gelijkwaardige ploegen op het veld staan morgenavond in Arnhem", aldus Advocaat op de traditionele persconferentie daags voor de wedstrijd. Collega Slutsky dekt zich als van voor de eerste ontmoeting in door te zeggen dat zijn groep niet fit en moe is, "Allemaal trainerspraat", aldus Advocaat.

Dick Advocaat: "Ik merk dat mijn spelers fris zijn"


ADVANTAGE VITESSE
Vrijdagavond eindigde de eerste wedstrijd in de Galgenwaard in 1-1. Daardoor stapte Vitesse als morele winnaar van het veld. De geel-zwarten hebben thuis aan 0-0 genoeg om de finale te winnen. "We hebben het thuisvoordeel gehad. Dat hebben we helaas niet kunnen uitbuiten met een overwinning. We hebben wel de kansen gehad om dat te doen. Nu ligt het thuisvoordeel bij Vitesse, maar hen kan hetzelfde overkomen."

De Kleine Generaal proeft een frisse gretige ploeg. "Ons seizoen was al goed. We kunnen hem nu geweldig maken."

FC Utrecht - Vitesse was smullen voor de voetballiefhebber.


WASLIJST
De lijst van geblesseerden is bij FC Utrecht eigenlijk alleen maar langer geworden. Al is dat ook bedrog, want veel spelers op het lijstje van Advocaat waren er vrijdag uiteindelijk ook niet bij. In aanloop naar de vorige wedstrijd waren er gewoon veel meer vraagtekens rond de ploeg van Advocaat. Vraagtekens die nu uitroeptekens zijn: "Jensen, Guwara, Van Overeem, Makienok, Letschert, Bazoer en Boussaid zijn er allemaal niet bij", somt Advocaat zijn lijstje op vanachter de tafel, "Jean-Christophe Bahebeck is wel weer inzetbaar ten opzichte van vrijdag."

LUKAS GÖRTLER
Je ziet toch dat jongens als Lukas Görtler, die niet altijd spelen, kracht in het elftal brachten. "Dat moet je toch maar kunnen als je niet zo vaak mag spelen. Knap dat hij het dan ook laat zien als hij eindelijk de kans krijgt", zegt Advocaat met enige trots. Voor de Duitser was het ook een speciale wedstrijd. "Ik kon eindelijk wat betekenen voor het elftal en de club. En als je het dan goed doet in zo'n belangrijke wedstrijd maakt dat wel trots." De alleskunner heeft na de wedstrijd geen oog dicht gedaan, "Dat heb ik altijd na een wedstrijd. Ik ben om halfvijf maar wat te eten gaan koken, want ik had zelfs honger gekregen." De honger naar Europees voetbal is er ook nog steeds bij Görtler. "Ik ben vol vertrouwen dat we het gaan halen."

Lukas Görtler: "Vol vertrouwen dat we Europees voetbal halen"


LAATSTE KUNSTJE ADVOCAAT IN NEDERLAND
Het kon maar zo de laatste persconferentie zijn geweest van Dick Advocaat als trainer. "In Nederlands zeker. Natuurlijk krijg ik telefoontjes, maar ik vind het altijd zo vervelend als trainers zeggen dat ze zo in de belangstelling staan", geeft Advocaat met tegenzin toe. "Ik heb de documentaire over Bobby Robson zitten kijken op Netflix. Dat heeft me wel aan het denken gezet. Zo van: misschien is het tijd om ook nog wat andere dingen te doen. Voetbal kijken...", lacht Advocaat, die dus eigenlijk geen idee heeft wat hij met al die vrije tijd aan zou moeten. "Jongens we wachten af."

Vitesse - FC Utrecht is dinsdagavond vanaf 20.00 LIVE te volgen op Radio M Utrecht 93.1FM en via het Liveblog op deze website.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -