De Ligt in definitieve Oranje-selectie

© Orange Pictures
ABCOUDE - Matthijs de Ligt uit Abcoude maakt zoals verwacht deel uit van het Nederlands Elftal in de Nations League. Bondscoach Ronald Koeman heeft de Ajax-verdediger opgenomen in zijn definitieve selectie.
Ook Hans Hateboer is alsnog opgeroepen. De verdediger van Atalanta vervangt Kenny Tete, die onvoldoende fit is. Ook Jeroen Zoet reist niet met Oranje naar de eindronde in Portugal. De doelman van PSV verwacht op korte termijn gezinsuitbreiding. Jasper Cillessen, Marco Bizot en Kenneth Vermeer zijn de keepers van de 23-koppige selectie van het Nederlands elftal.
Steven Berghuis, Terence Kongolo, Pablo Rosario en Wout Weghorst maakten wel deel uit van de voorlopige selectie. Zij ontbreken in het definitieve keurkorps van Koeman. Luuk de Jong, samen met Dusan Tadic topscorer van de eredivisie, krijgt de voorkeur boven Weghorst die een goed seizoen beleefde met VfL Wolfsburg
Het Nederlands elftal plaatste zich voor de finaleronde van de Nations League door als eerste te eindigen in een poule met Frankrijk en Duitsland. Engeland is op 6 juni in Guimarães de tegenstander van Oranje in de halve eindstrijd. Drie dagen later staat de finale of een wedstrijd om de derde plaats tegen Portugal of Zwitserland op het programma.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.