John van den Brom in Een Berg Sport: "Ik ben echt overtuigd van deze selectie"

© Orange Pictures
UTRECHT/AMERSFOORT - John van den Brom gaat met een goed gevoel op vakantie. De Amersfoortse trainer van FC Utrecht zag zijn nieuwe ploeg afgelopen dinsdag Europees voetbal halen. "Dit geeft zo'n stimulans. Bij die beelden krijg je kippenvel", zegt hij in het programma Een Berg Sport.

KIPPENVEL

FC Utrecht speelt op 25 juli en 1 augustus in de tweede voorronde van de Europa League. De eerste training onder Van den Brom, die overkomt van AZ, stond al gepland voor zondag 23 juni. "De voorbereiding verandert niet. De jongens zijn nu pas klaar en ze hebben minimaal drie weken vakantie nodig om een lang seizoen voor de prijzen te strijden. Dit geeft zo'n stimulans. Bij de beelden van de play-offs krijg je kippenvel", zegt de Amersfoorter.
Dit waren de succesvolle play-offs van FC Utrecht: "Kippenvel"
"Het is al lang bekend dat ik er naartoe ga. Tijdens de competitie heb ik er echt heel weinig aan gedaan, dat kan ook niet. Maar sinds wij klaar waren heb ik alles gevolgd in de play-offs. Voor mij was het belangrijk om die wedstrijden live te zien. Dan zie je ze echt aan het werk. Ik heb een heel goed beeld van de totale selectie gekregen, omdat ook in de play-offs jongens in het veld stonden die lang niet speelden. Dat beeld was voor mij belangrijk, om ook een eerlijk beeld van die jongens te krijgen. Zij hebben mij positief verrast."

OVERTUIGD

Van den Brom zat bij alle vier de play-off-wedstrijden van Utrecht, tegen Heracles Almelo en Vitesse, op de tribune. "Die wedstrijden live hebben mij de overtuiging gegeven van het idee zoals wij het voor ogen hebben. Je kunt heel veel willen, maar als je niet de spelers daarvoor hebt, dan wordt het heel lastig. Ik ben echt overtuigd van deze selectie. Dat hebben ze deze wedstrijden laten zien."
Ik ben echt overtuigd van deze selectie, dat hebben ze deze wedstrijden laten zien.
John van den Brom
De nieuwe hoofdtrainer vindt het fijn dat het in zijn eerste maand bij de FC direct om de knikkers gaat. "Als je sportman bent en je wil winnen, dan moet je daarvoor gaan. Ik begin liever in deze cyclus qua voorbereiding dan dat je niets had gehad en alleen de voorbereiding op de competitie", vertelt Van den Brom. "Ik ben trots dat ik Utrecht-trainer ben en heb vijf mooie jaren gehad bij AZ. Daar ben ik erelid geworden. Dat is uniek en zie je niet zo vaak meer. Ik ga met AZ Europa in en met Utrecht, dus voor mijn gevoel heb ik twee keer Europees voetbal gehaald."

TRANSFERS

Veel namen worden genoemd in de geruchtenmolen rondom FC Utrecht. Van den Brom reageert duidelijk als de namen van Adam Maher, Vaclav Cerny, Adam Maher en Mats Seuntjes aan bod komen. "Lens is onzin. Ik heb het ook gelezen, maar dat slaat nergens op. Het is niet aan de orde, echt niet. Ik heb met Cerny wel gesproken. Samen met Jordy Zuidam ben ik aan het kijken naar opties om ons te versterken op bepaalde posities. Hij is daar een van, ook niet meer dan dat", zegt Van den Brom.
John van den Brom reageert op de geruchten rondom FC Utrecht
"Adam Maher ligt iets anders. Bij AZ heb ik fantastisch met hem gewerkt. Hij heeft aangegeven te stoppen bij AZ. Jordy en ik hebben ons bij hem en zijn management gemeld. Dat speelt", vertelt de trainer. "Seuntjens is nooit aan de orde geweest. Ik lees net zoveel als jullie, maar soms moet ik lachen. Ik ben echt gek van hem, maar hij loopt door in zijn contract bij AZ."

TRAINERSLOOPBAAN

"Je moet altijd kijken naar een balans in de selectie. Uiteindelijk gaat het daar om en dat de jongens de kans krijgen om zich te ontwikkelen en om te falen", zegt Van den Brom over zijn tijd als trainer bij AGOVV. Bij ADO Den Haag smeedde hij een vriendenteam dat Europa behaalde. "Volgend jaar kun je zien wat mijn manier van werken is met die gasten. Ertussen staan, erboven staan. Dat is bij ADO heel goed gelukt. Zij gingen er in geloven en werden succesvol."
Bij Anderlecht werkte Van den Brom in de top. "Als je het over ambitie hebt en je kan voor het kampioenschap spelen. Kampioen worden, Champions League spelen. Dat is echt iets wat je nooit meer vergeet. De druk die erbij komt als je voor de prijzen kan spelen bij een topclub... Als je het dan toch voor elkaar krijgt, dan komt er een geweldige ontlading."

ODE VAN KORNEEL

Huisdichter Korneel Evers blikt in zijn laatste ode van het seizoen terug op de gewonnen finale van de play-offs en heeft een boodschap aan de nieuwe trainer van de FC.
De Ode van Korneel: "Dankjewel, mijn FC Utrecht"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.