Wesley Sneijder krijgt lintje en bedankt Yolanthe bij onthulling van 'zijn' sportpark in Utrecht

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Het Utrechtse Sportpark Thorbeckelaan is vanmiddag omgedoopt tot Sportpark Wesley Sneijder. En de voetballer was daar zelf natuurlijk bij. Burgemeester Van Zanen onthulde samen met Wesley Sneijder de nieuwe naam van het sportpark in Ondiep.
Als klap op de vuurpijl werd de geboren Utrechter vanmiddag ook verrast met een lintje. Hij werd benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding uit handen van de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen.
Sneijder bedankte nadat hij zijn lintje kreeg meerdere mensen, onder wie zijn vrouw Yolanthe Sneijder-Cabau. "Ik wil mijn vrouw natuurlijk bedanken", zei hij. "Die is hier ook mee bezig geweest, dat weet ik ook. Thuisbasis is enorm belangrijk en ondanks dat ze er nu niet bij is, alle dank voor mijn vrouw natuurlijk."
Hoe het precies gaat tussen de twee is niet duidelijk. Eerder leek het erop dat de twee af zouden stevenen op een scheiding, maar volgens RTL Boulevard klopt daar niks van en zijn de mogelijke problemen verleden tijd.
Sneijder noemde de onderscheiding 'een heel mooie verrassing': "Ik ben megatrots. Een sportpark dat mijn naam draagt en een koninklijke onderscheiding. Een enorme eer."

BAND MET ONDIEP

Het sportcomplex is de thuisbasis van voetbalvereniging DHSC. Deze fusieclub ontstond uit onder meer DOS, de club waar Sneijder op 7-jarige leeftijd zijn loopbaan begon. De 34-jarige Sneijder groeide op in Ondiep.

INITIATIEF

Het initiatief voor de naamswijziging kwam van de Wijkraad Noordwest. Volgens hen is Sneijder een voorbeeld voor veel kinderen en aankomende voetbalsterren. Ook stellen de initiatiefnemers dat Sneijder goede contacten onderhoudt met DHSC en verwijzen ze naar de steun die de voetballer geeft aan de Voedselbank Ondiep op de Amsterdamsestraatweg.
Het is in Utrecht het tweede sportpark dat wordt vernoemd naar een voetballer. In 2004 kreeg Marco van Basten zijn eigen sportpark in de wijk Oog in Al.
Jan van Zanen glundert tijdens de speech van Wesley Sneijder.
Jan van Zanen glundert tijdens de speech van Wesley Sneijder. © Gemeente Utrecht
Wesley kreeg ook een lintje vanmiddag.
Wesley kreeg ook een lintje vanmiddag. © Gemeente Utrecht
Wesley Sneijder vanmiddag in Utrecht.
Wesley Sneijder vanmiddag in Utrecht. © RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Wesley Sneijder krijgt lintje bij opening eigen sportpark

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.