RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Herlings en Febvre winnen bij Hemelvaartscross Rhenen

RHENEN - De beste motorcrosser van de wereld heeft in Rhenen de eerste manche van de Hemelvaartscross gewonnen. Jeffrey Herlings keerde op Kwintelooijen terug in actie na een lange blessure. De tweede manche werd gewonnen door Romain Febvre.

In januari verbrijzelfde Herlings bij een crash zijn voet. Na een lange revalidatie maakte hij in Rhenen zijn comeback. Vlekkeloos verliep zijn wedstrijd in de 500 cc-klasse niet, maar toch wist Herlings de eerste wedstrijd te winnen. Arminas Jasikonis uit Litouwen werd tweede, de Fransman Romain Febvre eindigde als derde.

In de tweede manche kwam Herlings niet verder dan de vierde plaats. Febvre ging met de overwinning aan de haal.

HERLINGS
Herlings greep vorig jaar de wereldtitel in de MXGP. Door zijn blessure miste hij het begin van dit seizoen en kan hij zijn wereldtitel niet verdedigen. Mogelijk kan hij op 9 juni starten in de GP van Rusland in de MXGP.

"Ik ben tevreden over mijn prestatie. Het is geen ideale opmars richting Rusland, maar voorlopig ben ik blij dat ik wedstrijdritme op kan doen. Want alleen maar trainen is ook niets. Ik had ook niet genoeg kracht in mijn armen om een hele race top te rijden", zegt Herlings tegen RTV Utrecht.

LAGERE KLASSES
In de 125 cc-klasse ging de winst in de eerste manche in Rhenen naar Kjell Verbruggen. Kay de Wolf pakte de zege in de tweede manche. De eerste race bij de 250 cc-klasse werd gewonnen door de Belg Jago Geerts.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -