Hoogland zet belangrijke stap richting finale play-offs

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
HOOGLAND - Hoogland heeft een belangrijke stap gezet richting de finale van de play-offs om promotie naar de Derde Divisie. De Hoofdklasser van trainer Raymond Prins won thuis met 3-2 van Halsteren. Zondag is de return.
Trainer Raymond Prins: "Misschien was de spanning weg na de tegengoal"
De wedstrijd begon niet goed voor Hoogland. Al binnen twee minuten kwamen de bezoekers op voorsprong door Jeroen Beerendonk. In openingsfase was Halsteren dan ook beter. Beide ploegen gingen met 1-1 rusten na de gelijkmaker van Ruud Vos.
Na rust stond cultspits Henk Baum op. De aanvaller zette zijn ploeg snel na de pauze op een 2-1 voorsprong, om tien minuten voor tijd de eindstand op 3-2 bepalen met een omhaal. Tussendoor had Nishant Jagernath nog de 2-2 gemaakt.
Henk Baum: "Ik denk dat hij in de winkelhaak ging"
2' Jeroen Beerendonk [0-1]
38' Ruud Vos [1-1]
51' Henk Baum [2-1]
58' Nishant Jagernath [2-2]
81' Henk Baum [3-2]

UITDOELPUNTEN

De Europese uitdoelpunten-regel telt niet in de play-offs om promotie en degradatie tussen Derde Divisie en Hoofdklasse. Mocht Halsteren zondag de return met 1-0 winnen, dan is het 3-3 en volgt een verlenging.
Lex Hienekamp: "Goede uitgangspositie"
De winnaar van het duel tussen Hoogland en Halsteren plaatst zich direct voor de finale van de play-offs. JVC Cuijk, dat in de tweede ronde zou instromen, heeft zich teruggetrokken uit de play-offs.