RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Van Dalen neemt Roda'46 in absolute slotfase bij de hand

1/3
LEUSDEN - Roda'46 mag blijven dromen van Hoofdklasse voetbal. De ploeg uit Leusden leek op bezoek bij CSV Apeldoorn na een bloedeloos schouwspel te moeten gaan verlengen, maar diep in blessuretijd schoot Jesper van Dalen zijn team eigenhandig naar de volgende ronde van de nacompetitie: 0-1.

Beide ploegen verkeerden in aanloop naar de nacompetitie niet in goede vorm. CSV Apeldoorn verloor in de Hoofdklasse B de laatste zeven competitieduels. Roda'46 won de eerste periode in de Eerste Klasse A, maar besloot het seizoen uiteindelijk als achtste.

Willem Romp: "Hij flikte dit tegen DHSC ook, dus ik houd m'n mond dicht"


Dat was te zien in de eerste helft, waar beide ploegen moeite hadden met het maken van het spel. Het meeste balbezit was voor de Apeldoorners, terwijl Roda'46 zich noodgedwongen richtte op een snelle uitbraak. Een vrije trap van CSV Apeldoorn op de paal was het grootste wapenfeit van de eerste helft.

Na rust was Roda'46 sterker. Via topschutter Nigel van Zelst had de ploeg van Willem Romp een aantal kleine kansjes op de openingstreffer, maar na anderhalf uur voetballen in de hitte leken beide ploegen zich te moeten richten op de verlening.

Matchwinner Jesper van Dalen: "Ik denk dat niemand meer trek had in verlenging"


Maar er werd buiten Jasper van Dalen gerekend. Het toptalent van Roda'46, die vertrekt naar Eemdijk, stond op het juiste moment op, soleerde naar het vijandelijke doel en schoot de 0-1 diep in blessuretijd binnen.

Roda'46, dat vorig seizoen nog in de Tweede Klasse speelde, houdt de promotiedroom in leven. CSV Apeldoorn degradeert naar de Eerste Klasse. Tegenstander van Roda'46 in de volgende ronde is Sliedrecht, dat met 4-1 won van Honselerdijk.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht