Veldkorfbal: OVVO heeft volgende week wonder nodig in strijd om handhaving

© Flickr
PROVINCIE UTRECHT - Het reeds gedegradeerde Dalto/Klaverblad Verzekeringen besloot het seizoen in de Ereklasse met een 20-20 gelijkspel tegen DeetosSnel.
In tien wedstrijden pakte Dalto slechts twee punten, waardoor het als achtste eindigt en komend seizoen op het veld uitkomt in de Hoofdklasse.

HOOFDKLASSE A

OVVO/De Kroon verloor in de strijd om lijfsbehoud in de Hoofdklasse A opnieuw. In duel met directe concurrent De Meeuwen werd het 17-16, waardoor die ploeg de laatste plaats overdoet aan OVVO.
De ploeg uit Maarssen speelt volgende week de laatste wedstrijd van het seizoen en heeft een wonder nodig om zich te handhaven. Tegenstander is dan Oost-Arnhem, dat op de veilige zesde plaats staat. OVVO moet zelf winnen, met minimaal 13 doelpunten verschil. Het komt dan in punten op gelijke hoogte met Oost-Arnhem, maar heeft dan een beter doelsaldo waardoor het de zesde plaats overneemt van de Gelderlanders.
Zelfs dan is handhaving nog geen zekerheid: als De Meeuwen, dat zevende staat, wint van Mid-Fryslân is OVVO alsnog gedegradeerd.

HOOFDKLASSE B

TweemaalZes was kansloos tegen koploper TOP. De ploeg uit Maartensdijk verloor afgetekend met 31-12. SDO/Blijwerkt uit Kamerik, dat al is gedegradeerd uit de Hoofdklasse, leed ook een verlies. Het werd 23-14 voor Avanti.
Alleen op papier kan TweemaalZes zich nog handhaven. Het kan weliswaar in punten volgende week nog op gelijke hoogte komen met Sporting Delta, dat zesde staat in de Hoofdklasse B, maar de Maartensdijkers hebben een veel slechter doelsaldo. Het verschil bedraagt maar liefst 41 en de kans dat TweemaalZes dat komende week tegen Rohda nog goedmaakt is verwaarloosbaar.
SDO eindigt achtste met twee punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.