RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Plomp neemt zonder promotie afscheid bij Soest: "Ik mis de echte bezieling"

1/5
SOEST - SO Soest komt volgend seizoen gewoon weer uit in de Tweede Klasse. De ploeg van vertrekkend trainer Gerrit Plomp verloor met 3-1 van Kolping Boys, dat het in de halve finale op gaat nemen tegen Zeeburgia, dat zondag won van Den Helder.

Verslaggever Robert Claus over het duel


Onder tropische temperaturen was het genieten voor het publiek in Oudorp in de eerste helft. Beide ploegen wilden graag aanvallen en dat resulteerde in wat kansjes over en weer.

Dani Schmitz (Soest): "Promotie leefde niet in de groep"


Aan het eind van de eerste helft werd het tot dan toe zeer aantrekkelijke duel opgeluisterd met twee doelpunten. Eerst pakte Soest de voorsprong via Dani Schmitz, maar lang kon men daar niet van genieten. Vlak daarna kreeg Kolping Boys een strafschop, waarna de stand gelijk getrokken werd door Jur Bruin.

Na rust was Kolping Boys de sterkere ploeg. Dat resulteerde na een klein uur spelen in een 2-1 voorsprong via een treffer van de ongrijpbare Joey Kooge. Vlak voor tijd viel de beslissing, toen Kevin Cappai de 3-1 op zijn naam zette en zijn ploeg definitief naar de halve finale van de nacompetitie schoot.

Gerrit Plomp (Soest): "Ik mis de echte bezieling"


Voor trainer Gerrit Plomp geen afscheid met een promotie naar de Eerste Klasse bij Soest. De oud voetballer van FC Utrecht vertrekt naar Geinoord uit Nieuwegein. Soest is klaar voor dit seizoen. Komend seizoen wacht opnieuw de Tweede Klasse voor de ambitieuze ploeg.

 Het was warm in Oudorp, dus werd er af en toe een drinkpauze ingelast Het was warm in Oudorp, dus werd er af en toe een drinkpauze ingelast | Foto: Robert Claus


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht