Stuntploeg Hoogland flikt het onmogelijke en mag blijven dromen van Derde Divisie

© Arnold Schenk
HOOGLAND - Het sprookje duurt maar voort. Hoogland, vorig seizoen nog gepromoveerd uit de Eerste Klasse, heeft zich na een knotsgek tweeluik tegen Halsteren geplaatst voor de finale van de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie. Het duel van zondag eindigde in 4-4, nadat er donderdag met 3-2 gewonnen werd door de ploeg van Raymond Prins.
Verslaggever Arnold Schenk over het duel
Een slechtere start kon Hoogland zich niet wensen. Na appelleren voor buitenspel dat niet werd gehonoreerd door de scheidsrechter kon Jurik Zimmerman vrij voorgeven. Die bal werd bijzonder ongelukkig in eigen doel gewerkt door Martijn Koelewijn, waardoor de thuisploeg al vroeg op een 1-0 voorsprong kwam.

EENRICHTINGSVERKEER

De eerste helft had Hoogland weinig te vertellen en na een half uur spelen verdubbelde Karim Didi de voorsprong van Halsteren. Vlak voor het rustsignaal maakte Ruud Vos een cruciale aansluitingstreffer. Uit een hoekschop knikte hij op fraaie wijze binnen. Het was de opmaat naar wat een heerlijke voetbalmiddag genoemd mag worden.
Direct na rust trok Bas Wobbes de stand gelijk, na goed voorbereidend werk van Henk Baum, die voor de verandering zelf niet op het scoreformulier verscheen. Twintig minuten voor tijd werd het 3-2 voor Halsteren, na een nieuw eigen doelpunt van Hoogland van Bas Wobbes. Bij die tussenstand zou er verlengd worden en dat gebeurde uiteindelijk ook, doordat het eerste duel juist in 3-2 voor Hoogland was geëindigd.

WOBBES

Daarin kwam Hoogland op gelijke hoogte, nadat Stijn Mossink was aangetikt in het strafschopgebied. Voor Wobbes was het daarna een koud kunstje om gedecideerd de 3-3 binnen te schieten. Daarna volgde weer een plotwending, toen invaller Jay Jay Meierdres het thuispubliek deed opveren door de 4-3 te maken. Bij die stand zouden er penalties genomen worden.
Matchwinner Ruud Vos (Hoogland): "Ik sta er twee keer op het goede moment"

SLUWE VOS

Zover zou het niet komen, doordat verdediger Ruud Vos drie minuten voor tijd zijn tweede van de middag maakte en Hoogland op 4-3 bracht. In het restant van de wedstrijd was Halsteren niet bij machte om zich nog een keer op te richten en dus plaatst Hoogland zich voor de finale.

FINALE

Hoogland zou het eigenlijk in de halve finale opnemen tegen JVC Cuijk, dat vijftiende werd in de Derde Divisie B. Die club besloot echter te stoppen met de zondagtak en trekt zich terug uit de nacompetitie. De KNVB schuift geen ploeg door en dus stoot Hoogland direct door naar de finale. Daarin treft het OJC Rosmalen of Hoogeveen.
Trainer Raymond Prins (Hoogland): "Heb nog nooit zo'n duel meegemaakt"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.