RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

ALTA boekt overtuigende zege op hekkensluiter Rapiditas

AMERSFOORT - In de vijfde speelronde van de gemengde Eredivisie hebben de tennissers van ALTA een 5-3 overwinning geboekt op hekkensluiter Rapiditas.

DAMESENKEL

De ploeg uit Amersfoort kwam ijzersterk voor de dag en was oppermachtig in de damesenkel. Raluca Serban won met 6-1, 6-3 van Jutte van Hansewyck namens ALTA, Nina Kruijer versloeg Ivana Milosevic met 6-1, 6-1.

SIJSLING

In de herenenkel liet met name Igor Sijsling van Rapiditas zien waarom hij nog altijd een van de beste Nederlandse tennissers is. Hij versloeg Nick van der Meer mede dankzij zijn snoeiharde service eenvoudig met 6-1, 6-1.

De andere herenenkel werd wel gewonnen door ALTA. Alban Meuffels was in twee sets (6-4, 6-1) te sterk voor Miliaan Niesten.

DUBBELSPEL

De damesdubbel ging naar ALTA, dankzij een 6-1, 6-3 overwinning van het duo Nina Kruijer / Renata Zarazua.

In de herendubbel waren Igor Sijsling en Miliaan Niesten te sterk voor Antal van der Duim en Meuffels, die de vervanger was van Nick van der Meer, die geblesseerd moest afhaken.

GEMENGD DUBBEL

In het eerste gemengd dubbel delfden Renata Zarazua en Antal van der Duim van ALTA het onderspit tegen Ivana Milosevic en Mick Veldheer van Rapiditas met 4-6, 6-4 en 5-10.

Het tweede gemengd dubbelspel ging tussen Raluca Serban en Nick van der Meer tegen Miliaan Niesten en Jutte van Hansewyck. Dat was een makkelijke wedstrijd voor de spelers van ALTA: 6-2 en 6-0.

RANGLIJST

ALTA, dat vijfde staat, houdt dankzij de zege zicht op de vierde plaats. De eerste vier ploegen van de ranglijst plaatsen zich voor het finaleweekend om het landskampioenschap. In 2014 werd ALTA voor het laatst landskampioen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Sportoverzicht