Adam Maher voor drie jaar naar FC Utrecht

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft zich voor komend seizoen versterkt met Adam Maher. De 25-jarige middenvelder komt over van AZ, waar hij afgelopen seizoen samenwerkte met de nieuwe Utrecht-trainer John van den Brom. Maher heeft een contract getekend voor drie seizoenen.

AZ

Maher debuteerde als 17-jarige in het eerste van AZ, in de Europa Leaguewedstrijd tegen BATE Borisov. In dat duel scoorde hij, waardoor hij de jongste Nederlandse doelpuntenmaker in een Europa Cupwedstrijd werd. Na dat seizoen werd hij gekozen tot Nederlands Talent van het Jaar. Zijn goede spel werd bekroond met een uitverkiezing voor het Nederlands elftal, waarin hij in totaal vijf keer speelde.

PSV

In 2013 stapte hij over naar PSV, dat ?6.500.000,- voor hem betaalde. In zijn eerste seizoen wist hij nog geen basisplaats teveroveren. Dat lukte wel in zijn tweede seizoen. In dat jaar werd hij met PSV landskampioen, net als het jaar erna. In dat jaar was hij vooral reserve. In het seizoen 2016/2017 werd hij verhuurd aan het Turkse Osmanlispor.
In 2018 werd zijn contract bij PSV ontbonden,waarna hij overstapte naar FC Twente. Nadat die ploeg degradeerde keerde Maher terug naar AZ. In totaal speelde hij 179 wedstrijden in de eredivisie, waarin hij 26 doelpunten maakte.

REACTIE ZUIDAM

"Adam is een geweldige speler, met veel voetballend vermogen", aldus directeur voetbalzaken Jordy Zuidam"Hij heeft al veel ervaring, ook al is hij pas 25 jaar. Adam is sterk in het lezen van het spel en anticipeert goed, waardoor hij veel ballen onderschept."