Maher naar FC Utrecht: keuze voor trainer én voor de club

Adam Maher en Jordy Zuidam
Adam Maher en Jordy Zuidam © FCUtrecht.nl
UTRECHT - Adam Maher werkte het afgelopen seizoen bij AZ met trainer John van den Brom. Nu de Amersfoorter trainer van FC Utrecht wordt, heeft ook Maher een contract getekend in de Galgenwaard. Voor drie jaar.
"Uiteindelijk kies je voor beide", zegt Maher. "Ik ken de trainer van AZ en FC Utrecht vanwege de ambities." De middenvelder vindt het feit dat FC Utrecht Europees voetbal speelt 'mooi meegenomen.' "Dat komt bij het feit dat ik de trainer ken en dat ik goeie gesprekken met technisch directeur Jordy Zuidam heb gehad."
Van den Brom heeft Maher geen druk opgelegd om bij FC Utrecht te tekenen. "Hij heeft het in het midden gelaten", zegt de vijfvoudig international. "Hij heeft wel aangegeven dat hij me er graag bij wilde hebben."
"De trainer heeft aangegeven dat hij me graag wilde hebben"
Namens FC Utrecht is technisch directeur Jordy Zuidam best trots op zijn nieuwste aanwinst. "Het zegt wel wat over de club als we spelers als Maher aan ons kunnen binden", zegt Zuidam, die niet verwacht dat er op trainsfergebied nog veel zal gebeuren.

WIJZIGINGEN

De belangrijkste wijzigingen in de selectie zijn het vertrek van Timo Letschert en Riechedly Bazoer, die gehuurd waren en van Michiel Kramer, die maar voor een half seizoen had getekend. Daar staat de terugkeer van de huurlingen Giovanni Troupée (ADO) en Patrick Joosten (VVV) tegenover.
John van den Brom is tevreden over de selectie
Technisch directeur Jordy Zuidam
"Er gaat ongetwijfeld nog wel wat gebeuren, maar het fundament staat, John van den Brom is tevreden over de selectie", aldus Zuidam. "Met deze groep willen we aan de voorbereiding richting Europa League beginnen."
Dat FC Utrecht voor bepaalde postities een overschot aan spelers heeft, wil er bij Zuidam niet in. "Ik heb er liever voldoende dan te weinig. We willen proberen de groepsfase van de Europa League te bereiken. Dan heb je een brede selectie nodig."
"Voor de groepsfase van de Europa League heb je een grote selectie nodig"

GELD VAN HALLER

Mogelijk staat FC Utrecht de komende tijd nóg een meevaller te wachten. Dit weekend stak het gerucht de kop op dat Sebastien Haller mogelijk vertrekt bij Eintracht Frankfurt. FC Utrecht zou bij de transfer van Haller een doorverkoopvergoeding hebben bedongen. "Je weet dat ik niets mag zeggen over de inhoud van contracten", reageert Zuidam. "Maar het zou heel mooi zijn", lacht hij. "Voor Haller."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.