Eemdijk start play-offs met beladen streekderby

© Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Eemdijk begint vanavond aan de play-offs om degradatie uit de Derde divisie af te wenden. De Diekers moeten het daarin opnemen tegen streekgenoot Sparta Nijkerk. Vanavond is de eerste wedstrijd in Nijkerk, zaterdag volgt de return in Bunschoten.

DREUN

Eemdijk eindigde als 15e in de Derde divisie en moet daardoor het vege lijf zien te redden via de play-offs. Sparta Nijkerk veroordeelde zichzelf tot die play-offs, door op de laatste speeldag in de Hoofdklasse B de titel te verspelen aan Excelsior'31. Ondanks die mentale dreun bereikten de Nijkerkerse de tweede ronde van de play-offs door Jodan Boys uit Gouda te verslaan.

RITME

Eemdijk mocht als herkanser uit de Derde divisie de eerste ronde van de play-offs overslaan. Of dat een voordeel is -de tegenstander bleef immers in het ritme van het spelen van wedstrijden- moet de komende twee duels blijken. Feit is wel dat Eemdijk zaterdag geen wedstrijd hoefde te spelen onder tropische omstandigheden. Sparta moest dat wel.
Trainer Ruud van de Geest van Eemdijk kan vanavond geen beroep doen op de geblesseerde Michael Goossensen. Verder is de selectie, die vier van de laatste zes competitieduels wistte winnen, fit.

OUDE BEKENDEN

Bij Sparta Nijkerk treft Eemdijk trainer Eric Speelziek, die tot vorige zomer drie seizoenen actief was bij Hercules. Ook de spelers Gilbrano Plet, Oscar van Logtestijn en Frank Heus hebben een verleden bij de Utrechtse derde divisionist.
Janic Makizodila, Donny van de Wal en Bryan Burgerhout droegen in het verleden het rood en wit van IJsselmeervogels en Justin van Groen begon met voetballen bij Spakenburg. Doelman Manuel Hoogewoning tenslotte verdedigde in het seizoen 2014/2015 het doel bij Magreb'90.

HISTORIE

Tussen 2015 en 2018 troffen Sparta en Eemdijk elkaar zes keer in de Hoofdklasse. Eemdijk slaagde er in die periode nooit in te winnen in Nijkerk. De drie thuisduels leverden twee zeges en één nederlaag op.
2015/2016 Sparta Nijkerk - Eemdijk 2-0; Eemdijk - Sparta Nijkerk 1-3
2016/2017 Sparta Nijkerk - Eemdijk 4-3; Eemdijk - Sparta Nijkerk 4-2
2017/2018 Sparta Nijkerk - Eemdijk 1-1; Eemdijk - Sparta Nijkerk 1-0

VERVOLG

De winnaar van tweeluik tussen Eemdijk en Sparta Nijkerk speelt in de finale van play-offs een uit- en een thuiswedstrijd tegen de winnaar van de duels tussen SJC en de amateurs van Volendam. De winnaar van die finale speelt volgend seizoen in de Derde divisie. De verliezer krijgt mogelijk een herkansing tegen de verliezer van één van de andere finales, omdat er door het wegvallen van Jong Vitessen Jong FC Groningen twee legen plaatsen moeten worden opgevuld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.