Fierljeptweekamp: Holland troeft Friesland af

POLSBROEKERDAM - In een zinderende wedstrijd in Polsbroekerdam heeft Holland zaterdagmiddag de jaarlijkse fierljeptweekamp gewonnen van Friesland.
De wedstrijd was van begin tot einde zeer spannend waarbij de kansen tussen beide regio's continue keerden. Uiteindelijk trok Holland aan het langste eind en mag deze regio zich, een jaar lang, de sterkste polsstokverspringregio/fierljepregio van Nederland noemen.
Het eindtotaal van het Hollandse team was 389.71 meter. Dit was 2.27 meter meer dan het Friese team.
De tweekamp Holland–Friesland wordt al sinds 1966 versprongen in afwisselend Holland en Friesland. In de beginjaren (van 1966 tot 1980) wonnen Friesland en Holland beiden regelmatig de wedstrijd. Na 1980 was Friesland, op een enkele uitzondering na, bijna altijd de winnaar van de Tweekamp.
In 2006 in Linschoten werd deze trend doorbroken en won Holland met ruim verschil weer eens de wedstrijd. Als excuus voor het Friese kamp kon toen misschien nog worden aangevoerd dat enkele Friese toppers afwezig waren. Vorig jaar in IJlst wist Friesland, in de sterkste bezetting, nipt te winnen.
Nu met deze tweede overwinning in Polsbroekerdam in drie jaar, en beide teams in nagenoeg de sterkste opstelling, heeft Holland naar eigen zeggen aangetoond dat de Hollandse Tweekampoverwinning in Linschoten geen incident geweest is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.