Nederlaag en drie rode kaarten voor Eemdijk bij start play-offs

© Mark Kloostra
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Eemdijk is slecht begonnen aan de halve finales om lijfsbehoud in de Derde divisie. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg verloor de eerste wedstrijd tegen Sparta Nijkerk met 2-0. Eemdijk beëindigde het duel bovendien met acht man, na drie rode kaarten.
Hoofdklasser Sparta Nijkerk kwam tien minuten voor rust op 1-0 door Adriaan Kruisheer. Vlak na rust verdubbelde voormalig Herculaan Frank Heus de score.
Na iets meer dan een uur moest Eemdijk met tien man verder, toen Klaas Bout zijn tweede gele kaart kreeg. Sparta kreeg kansen op 3-0, maar met Jan de Graaf als extra spits wist Eemdijk ook gevaar te stichten.
Vlak voor tijd kwam Eemdijk zelfs met acht man te staan toen eerst David van de Groep zijn tweede gele kaart kreeg en vervolgens Yannick Bouw er met direct rood vanaf moest.
Uiteindelijk bleef het 2-0. Zaterdag spelen beide ploegen weer tegen elkaar. Als Eemdijk er dan niet in slaagt de opgelopen achterstand goed te maken, degradeert het naar de Hoofdklasse.