RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stomphorst en Genee trefzeker bij goede start Super Final

UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolosters zijn voortvarend begonnen aan de Super Final van de World League. Oranje versloeg China in Boedapest met 15-7.

De periodestanden waren 4-2 4-2 3-3 4-0. Nomi Stomphorst uit Baarn en Dagmar Genee van het Utrechtse UZSC kwamen allebei ťťn keer tot scoren in Hongarije.

OVERTUIGING MISTE

Bondscoach Arno Havenga hield gemengde gevoelens over aan het openingsduel van zijn ploeg. "Het spel wisselde wat. We hadden goede momenten en ook wat mindere momenten. Onze man-meer liep niet helemaal top, daarin ontbrak af en toe de overtuiging. We hebben echter twee maanden niet samengespeeld met deze ploeg. Dit was de eerste wedstrijd na een pittige trainingsweek, dus het is wel okť.''

OLYMPISCH TICKET

Nederland speelt woensdag in de tweede groepswedstrijd tegen ItaliŽ. Donderdag wacht AustraliŽ als laatste tegenstander in poule A. Alle acht deelnemende teams in Boedapest zijn al verzekerd van een plaats in de kwartfinales. Daarin spelen de nummers 1 en 4 en 2 en 3 van beide poules tegen elkaar.

De eindzege in de Hongaarse hoofdstad levert een olympisch startbewijs op voor Tokio 2020. De Amerikaanse ploeg is als regerend olympisch en wereldkampioen de grote favoriet.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -