RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

'Geen alcohol kopen in supermarkten tijdens derby IJsselmeervogels-Spakenburg'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Burgemeester Melis van de Groep van Bunschoten-Spakenburg wil tijdens risicowedstrijden in het dorp de verkoop van alcohol in drie supermarkten verbieden. Het gaat om wedstrijden tussen de voetbalclubs v.v. IJsselmeervogels en v.v. Spakenburg. Dat blijkt uit een evaluatie van het college.

Van de Groep riep al eerder een alcoholverbod in het leven op wedstrijddagen tussen de rivaliserende clubs. Op de sportparken en in de horeca in het centrum mag dan geen alcohol verkocht worden. De burgemeester wil de maatregelen dus aanscherpen en verbiedt ook drie supermarkten in het centrum om op die dagen alcohol te verkopen. Om welke supermarkten het specifiek gaat is niet bekend.

In de evaluatie van de drooglegging valt te lezen dat het zo makkelijker is om hooligans of herrieschoppers te weren uit Bunschoten-Spakenburg. Volgens Van de Groep gaat dat nu goed maar constateerde de politie wel dat suppporters massaal alcohol kochten in supermarkten. De politie noemt dit een omzeiling van de drooglegging.

IJsselmeervogels en Spakenburg komen in het seizoen 2019-2020 uit in de Tweede Divisie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Sportoverzicht