Nieuw stavak FC Utrecht voldoet aan Europese regels

UTRECHT - Het nieuwe stavak in Stadion Galgenwaard voldoet aan de regels voor Europees voetbal. FC Utrecht haalt deze zomerstop op de Bunnikside een deel van stoeltjes weg om staruimte te creëren voor de fans.
Op de tribune komt een zogenaamde safe standing: een ijzeren constructie waar men op kan leunen en waarin klapstoeltjes verwerkt zijn. Deze is UEFA-proof, laat FC Utrecht weten. De stoeltjes kunnen dus uitgeklapt worden tijdens Europese wedstrijden.

EUROPA LEAGUE

Tijdens Europese duels zijn staanplaatsen niet toegestaan en moeten op diezelfde plekken stoeltjes beschikbaar zijn in verband met veiligheid. Dit in tegenstelling tot Eredivisie-wedstrijden. Door de kwalificatie van FC Utrecht voor de tweede voorronde van de Europa League (25 juli en 1 augustus), zal de multifunctionele opzet van het stavak direct zichtbaar worden.
Het vak midden op de fanatieke Bunnikside gaat K-1 heten. Inmiddels zijn de stoeltjes al weggehaald en wordt de tribune onder handen genomen. Lees hier alles over de beginfase van het nieuwe seizoen van FC Utrecht.
De stoeltjes van Vak-K zijn verwijderd
De stoeltjes van Vak-K zijn verwijderd © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.