RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gijs Ronnes stopt als bondscoach: "De scherpte is weg"

UTRECHT - Gijs Ronnes stopt als bondscoach van de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN). De 41-jarige Utrechter werd na de Olympische Spelen van Londen aangesteld als bondscoach en boekte sindsdien grote successen met de Nederlandse beachvolleyballers.

Onder leiding van Ronnes wonnen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen goud op het WK 2013 en brons op de Olympische Spelen van 2016. Beide prestaties betekenden een noviteit voor het Nederlandse beachvolleybal. Ook met Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor werkte Ronnes erg succesvol samen.

Ik heb niet meer de scherpte die nodig is"
Gijs Ronnes

Ronnes was zelf actief als professioneel volleyballer en beachvolleyballer alvorens hij begon aan zijn carričre als coach. In de zaal speelde Ronnes als spelverdeler in Oranje, en als beachvolleyballer werd hij drie keer Nederlands kampioen en won hij zilver op het EK 2006, aan de zijde van Jochem de Gruijter.

MET RONNES NAAR DE TOP
Ronnes kwam in 2009 in dienst bij Beachvolleybal Team Nederland als talentcoach en werd eind 2012, na de Spelen van Londen, gepromoveerd tot bondscoach. In 2013, zijn eerste volledige jaar als eindverantwoordelijke, werd hij met Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen meteen wereldkampioen, een prestatie die vriend en vijand verraste. In de jaren daarna bleven de mannenteams van BTN onder zijn bewind presteren op het hoogste niveau.

De prestaties van de beachvolleyballers bleven niet onopgemerkt. Zowel Brouwer / Meeuwsen (in 2013) als Nummerdor / Varenhorst (in 2015) werden uitgeroepen tot sportploeg van het jaar op het NOS | NOC*NSF Sportgala. Ronnes zelf werd verkozen tot Emerging Coach Rio 2016 en ontving van de Nevobo in datzelfde jaar de gouden bondsspeld voor zijn groteverdiensten voor het Nederlandse beachvolleybal.

Gijs heeft ons naar de wereldtop gebracht"
Joop Alberda

EINDE VAN EEN TIJDPERK
Gijs Ronnes legt uit waarom hij in overleg met technischdirecteur Joop Alberda besluit te stoppen met zijn functie als bondscoach: "Ik ben nu twintig jaar lang met volleybal bezig geweest, tien jaar als speler en tien jaar als coach. Dat is de helft van mijn leven. De laatste tijd mis ik de scherpte en energie die nodig is om deze functie uit te oefenen zoals ik dat nodig acht. Dat verdienen de spelers niet en ik word daar zelf ook ongelukkig van. Dit is het einde van een prachtige periode. Als ik terugdenk aan mijn jaren als bondscoach, dan denk ik vooral aan de bijzondere band die ik heb opgebouwd met de atleten. Daarnaast waren de wereldtitel van 2013 en het olympisch brons van 2016 met Alexander en Robert absolute hoogtepunten."

GROTE SCHOENEN OM TE VULLEN
"Gijs Ronnes is van ongelooflijk grote waarde geweest voor het Nederlandse beachvolleybal", reageert technisch directeur Joop Alberda. "Zijn kennis en kunde heeft de teams van BTN naar de wereldtop gebracht. In de gesprekken die ik met hem heb gevoerd gaf hij blijk van een hoge mate van zelfreflectie. We nemen met respect afscheid van Gijs in de functie als bondscoach." De Nevobo zoekt momenteel naar een oplossing om de vrijgekomen positie in te vullen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -