Waterpolovrouwen na zege op Australië tweede

Laura Aarts
Laura Aarts © Orange Pictures
UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolovrouwen hebben de laatste groepswedstrijd bij de Super Final in de World League nipt gewonnen. Het team van bondscoach Arno Havenga was donderdag in Boedapest met 8-7 te sterk voor Australië. De periodestanden waren 2-3 4-2 2-1 0-1. Maud Megens nam liefst vijf treffers van Oranje voor haar rekening.
Ondanks de Nederlandse voorsprong had het nog mis kunnen gaan. In de slotfase kreeg Australië nog drie kansen op de gelijkmaker. Op een vrije inzet van dichtbij pareerde de Utrechtse keepster van Oranje, Laura Aarts, een schot, later bleef uit een aanval de bal op de doellijn drijven en de laatste Australische poging eindigde met een schot op de lat.
Nederland eindigde door de winst als tweede in poule A en neemt het in de kwartfinale op tegen Hongarije, dat Canada met 16-14 aan de kant zette. Eerder won Oranje met 15-7 van China en werd met 8-7 van Italië verloren. De acht deelnemende ploegen in Boedapest waren allemaal al zeker van plaatsing voor de kwartfinales. Door de tweede plaats ontloopt Nederland in de kwartfinales wereldkampioen de Verenigde Staten.
De eindwinnaar van de Super Final verdient een olympisch ticket voor Tokio 2020.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.