Fusie Montfoortse voetbalclubs op haar na rond

© Montfoort SV 19
MONTFOORT - De fusie van de Montfoortse voetbalclubs VV Montfoort en MSV'19 lijkt rond. De laatste obstakels zijn deze week uit de weg geruimd. Beide clubs roepen hun leden daarom op om komende dinsdag vóór de fusie te stemmen.

NAAM

Als de leden instemmen betekent dat dat de nieuwe voetbalclub Montfoort SV'19 volgend seizoen aan de competities deel zal nemen. De nieuwe naam is een combinatie van de twee twee clubnamen, waarbij de toevoeging '19 die achter MSV stond als verwijzing naar het oprichtingsjaar 1919 kan worden gehandhaafd. Nu is het echter de verwijzing naar het oprichtingsjaar 2019.

SPOEDOVERLEG

De fusie kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Deze week lieten bestuur en leden van VV Montfoort weten niet in te kunnen stemmen met twee artikelen uit de nieuwe statuten. Die artikelen betroffen het clubgebouw en de vergoedingen aan leden. Na spoedoverleg bij MSV'19 zijn die statuten gewijzigd.
"MSV heeft gelukkig ingezien dat niet fuseren geen optie is en ze zijn ons tegemoet gekomen. Niets staat een fusie daarom nu nog in de weg", schrijft het bestuur van VV Montfoort aan haar leden.

ZATERDAG

Het eerste elftal van de nieuwe vereniging gaat deelnemen aan de zaterdagcompetitie en neemt de plaats van VV Montfoort in in de 1e klasse. MSV'19 verdwijnt uit de zondagcompetitie, waar het afgelopen seizoen in de 3e klasse uitkwam.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.