Eemdijk wacht loodzware klus in strijd tegen degradatie

© RTV Utrecht / Arnold Schenk
EEMDIJK - Eemdijk staat zaterdag voor een loodzware klus om degradatie uit de Derde divisie te voorkomen. De Diekers moeten in eigen huis de 2-0 achterstand uit het eerste duel tegen Sparta Nijkerk wegpoetsen. Lukt dat niet, dan blijft het verblijf in de Derde divisie beperkt tot één seizoen.

SCHORSINGEN

Dinsdag verloor Eemdijk in Nijkerk met 2-0 van de ploeg van voormalig Hercules-trainer Eric Speelziek. Daarnaast incasseerden de Bunschoters ook nog eens drie rode kaarten, waardoor David van de Groep, Klaas Bout en topscorer Yannick Bouw voor de return geschorst zijn. Verder ontbreekt de geblesseerde Klaas de Graaf. Michael Goossensen, die er dinsdag niet bij was, is weer fit.
Voor de wedstrijd van zaterdag geldt geen Europese doepluntentelling. Dat betekent dat er bij iedere overwinning van Eemdijk met twee doelpunten verschil verlengd gaat worden.

KAMPIOEN

Eemdijk werd vorig seizoen tot ieders verrassing kampioen van de Hoofdklasse B, waardoor promotie naar de Derde divisie een feit werd. Daarin begon de ploeg moeizaam. Omdat de resultaten tegenvielen en de klik met de nieuwe trainer Hans van Arum, die in de zomer kampioenenmaker Patrick Loenen had opgevolgd, er niet was, werd Van Arum vlak voor de winterstop op non actief gesteld.
Op dat moment had Eemdijk 5 punten uit veertien duels. Onder interim-trainer Ruud van de Geest ging het aanvankelijk niet veel beter. Eind februari, begin maart volgde een hoopgevende serie van drie overwinningen op rij. Maar dat bleek uiteindelijk alleen genoeg om rechtstreekse degradatie af te dwingen. Lijfsbehoud moet worden bewerkstelligd via de play-offs.

LIVE

Eemdijk - Sparta Nijkerk begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen via Namen & Rugnummers op Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.