Bosschaart ook assistent-trainer bij Cambuur Leeuwarden: "Een hele mooie stap"

Bosschaart op archiefbeeld samen met Sandor van der Heide met wie hij wordt herenigd
Bosschaart op archiefbeeld samen met Sandor van der Heide met wie hij wordt herenigd © IJsselmeervogels
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Pascal Bosschaart is vanaf komend seizoen assistent-trainer bij Eerste Divisionist Cambuur Leeuwarden. Hij gaat die functie combineren met zijn rol als assistent-trainer bij Tweede Divisionist IJsselmeervogels.
Pascal Bosschaart reageert vanaf het vliegveld en met 8 uur vertraging op zijn nieuwe uitdaging
Bij Cambuur Leeuwarden wordt Bosschaart de assistent van Henk de Jong. Hij is bij de Friese club vanaf komend seizoen hoofdtrainer. Ook Sandor van der Heide, voormalig hoofdtrainer van IJsselmeervogels, is assistent-trainer bij Cambuur. "Ik werd een aantal weken geleden gepolsd door Sandor en Henk", aldus Bosschaart in Namen en Rugnummers op RTV Utrecht. "Daarna is het best wel snel gegaan. Ze zochten een assistent die verdedigend gezien het neer kon zetten. Ik voel me daar zeker gevleid door."

VOORRANG IJSSELMEERVOGELS

André van Diermen van de technische commissie van IJsselmeervogels laat weten dat hij blij is voor Bosschaart. "We hebben hierdoor aanvullende afspraken moeten maken, aangezien er de mogelijkheid van overlappende planning zou kunnen ontstaan", zegt Van Diermen.
"We hebben de afspraak met Foeke Booy, technisch directeur bij Cambuur, gemaakt dat wanneer Pascal moet kiezen, IJsselmeervogels voorrang krijgt. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan wedstrijden in de KNVB beker of een trainingskamp. We zien deze extra functie als een kans voor Pascal om nog completer te worden als trainer, dus zijn blij met deze overstap", aldus Van Diermen.
Volgens Bosschaart zijn de twee functies goed te combineren. "We hebben met de clubs goede afspraken gemaakt. Bij Cambuur ben ik tweede assistent en bij IJsselmeervogels eerste assistent, dus dan is het logisch dat IJsselmeervogels voorrang krijgt", legt Bosschaart uit. Over de vraag 'Wat als de twee ploegen tegen elkaar in de KNVB Beker spelen?' hoefde hij dan ook niet lang na te denken. "Dan zit ik op de bank van IJsselmeervogels."

AMBITIE

Bosschaart geeft aan zelf ook hoofdtrainer te willen worden. "Maar daar heb ik op dit moment nog niet de papieren voor. Ik heb al heel veel geleerd in het verleden en dat probeer ik nog steeds te doen zodat ik meer stappen kan zetten. Dit is in ieder geval voor mij al een hele mooie stap. Ik hoop van Henk en Sandor heel veel te leren zodat ik ooit op eigen benen kan gaan staan."
Bosschaart tekent in Leeuwarden een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een seizoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.