RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Twee nederlagen Nederland op natte dag Zeister Slottoernooi

ZEIST - Regenval is spelbreker bij het Zeister Slottoernooi Softbal. De internationale topwedstrijden op het sportpark van Phoenix zijn al meermaals stilgelegd door de neerslag. Toch wist Nederland twee duels te spelen, die het allebei verloor.

Zo werd het tweede duel van de dag van de Nederlandse softballers tegen Denemarken bij een stand van 1-1 stilgelegd. Uiteindelijk werd het 2-1 voor de Denen. Eerder op de dag had Oranje al met 10-0 verloren (mercy rule) van AustraliŽ, de nummer vier van de wereld.

VERSCHUIVINGEN
Japan begon voortvarend aan het toernooi in Zeist. De Aziaten wonnen met 2-1 van wereldkampioen Nieuw-Zeeland en met 3-2 van Denemarken. AustraliŽ wist naast Nederland ook Zuid-Afrika met 10-0 te verslaan.

Veel wedstrijden worden door het slechte weer opgeschoven naar de zondag. Er wordt gekeken of die duels op zondag een paar innings ingekort worden.

WERELDTOP
Voor het eerst in het bestaan van het evenement in Zeist verschijn de absolute wereldtop op het strijdtoneel. Later deze maand is het WK softbal voor mannen in TsjechiŽ. Het gaat om wereldkampioen Nieuw-Zeeland, Japan (nummer 3 van de wereld), AustraliŽ (nr. 4), Denemarken (nr. 11), Zuid-Afrika (nr. 12) en gastland Nederland (nummer 19).


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -