Eemdijk degradeert na één jaar terug naar Hoofdklasse

© RTV Utrecht / Bert Kous
EEMDIJK - Het doek voor Eemdijk in de Derde Divisie is gevallen. De groenhemden uit Bunschoten-Spakenburg konden op eigen veld de opgelopen 2-0 achterstand tegen Sparta Nijkerk niet goed te maken. Het werd 2-1 voor Nijkerk.
Verslaggever Bert Kous over de degradatie van Eemdijk
De opkomst
De opkomst © RTV Utrecht / Bert Kous

SNELLE GOAL

Al snel had Eemdijk de eerste goal te pakken. Uit een vrije trap wist good old Jan de Graaf zijn ploeggenoot Wouter Bout te vinden. Hij zorgde voor de 1-0 voorsprong. Ook Sparta Nijkerk kreeg in de openingsfase kansen, maar wist deze niet te benutten.
Eemdijk hield stand in het vervolg van de eerste helft, waardoor beide ploegen met 1-0 aan de thee gingen. Na rust opende Eemdijk de jacht op de overall-gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd kreeg het een draai om de oren.

GELIJKMAKER

Adriaan Kruisheer stond om de goede plek om de 1-1 binnen te schieten. De aanvallende middenvelder verschalkte Eemdijk-goalie Gerben Jan Ruizendaal, die eerste ook al bijna een eigen goal van Jordie Huijgen te verwerken kreeg.
Sparta Nijkerk oogde fitter in de eindfase, waardoor zij simpel standhielden tegen Eemdijk. De Diekers moesten nog twee keer scoren om met 3-1 een verlenging af te dwingen, maar dat lukte niet meer. In blessuretijd werd het zelfs nog 2-1 voor Nijkerk. Hierdoor blijft het avontuur van Eemdijk in de Derde Divisie beperkt tot slechts één seizoen.

TOEKOMST OUDE ROTTEN

Drie oud-gedienden speelden mogelijk hun laatste officiele voetbalwedstrijd. Doelman Gerben Jan Ruizendaal heeft aangegeven te stoppen, Jan Pieter Hartog lijkt te gaan stoppen en ook Jan de Graaf heeft aangegeven, in december 2018 toen hij geblesseerd was, dat hij bezig was aan zijn laatste seizoen.
Gerben Jan Ruizendaal: "Het is jammer dat het zo eindigt, maar het is mooi geweest"
De drie komen allen uit Spakenburg en lopen al jaren mee in de voetballerij. Na de degradatie gaf Ruizendaal aan echt te gaan stoppen, voor Hartog en De Graaf leek de beslissing toch niet helemaal defintief. Beiden willen niet met degradatie afscheid nemen van het voetbal. "Het is niet leuk om te degraderen en niet leuk om te stoppen", reageerde een emotionele De Graaf tegen RTV Utrecht. "Ik wil nu niet een emotionele beslissing maken, ik ga er de komende dagen rustig over nadenken."
Jan de Graaf(Eemdijk): "Ik laat eerst alles bezinken voordat ik een beslissing maak"
17' Wouter Bout [1-0]
77' Adriaan Kruisheer [1-1]
90' Donny van der Wal [1-2]
De plek van Eemdijk in de Derde Divisie wordt overgenomen door Sparta Nijkerk, of de winnaar van RKAV Volendam en SJC Noordwijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.