VVZ'49 piekt op juiste moment tegen Jonathan en gaat naar finale nacompetitie

© VVZ'49
SOEST/ZEIST - De voetballers van VVZ'49 hebben de finale bereikt van de nacompetitie om een plek in de Tweede Klasse. Zaterdag was de ploeg van trainer John van Loen met 1-0 te sterk voor Jonathan, van trainer Rob Zomer.
Verslaggever Mark Kloostra over het duel
Het was Floris de Boer die de ploeg uit Soest op 1-0 voorsprong bracht. In een 1-op-1 situatie met de keeper werkte hij de bal binnen. In de slotfase was Jonathan dicht bij de belangrijke gelijkmaker, maar de ultieme poging Jesse Bertens eindigde in het zijnet.
Opvallend genoeg waren de twee ontmoetingen in de reguliere competitie gewonnen door Jonathan met 3-0 en 4-1.

TELEURSTELLING EN VREUGDE

Bij Rob Zomer, trainer van Jonathan, was de teleurstelling groot. "We hebben natuurlijk niet onder stoelen of banken gestoken dat we wilden promoveren", zegt hij. "In de competitie hebben we het al uit ons handen laten glippen en nu weer. Wij waren vandaag de betere ploeg."
Rob Zomer, trainer van Jonathan: "Dit komt vreselijk hard aan"
Bij VVZ'49-trainer John van Loen stond er wel een glimlach op het gezicht. "Mooi hé? Wij hebben in de competitie twee keer van ze verloren, we hebben het tactisch iets anders gedaan. Ze hebben bijna geen kans gehad", vertelt Van Loen. "Het wordt volgende week sowieso een leuke happening. Ik gun het de jongens heel erg dat het lukt."
John van Loen(VVZ'49): "Mooie opsteker voor ons"
60' Floris de Boer [1-0]
In de finale, die wordt gespeeld op 15 juni, is Nita uit Nieuwer ter Aar de tegenstander van VVZ'49. Beide ploegen willen promoveren van de Derde naar de Tweede Klasse.
Matchwinner Floris de Boer: "We moeten gewoon promoveren"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.